12 Σεπτεμβρίου 2014

Έχω λιώσει με την κλάψα του Αλέξη για τη ΝΕΡΙΤ... που δεν αναγνωρίζει: Βοήθεια μας φιμώνει η χούντα Σαμαρά

-Βούλτεψη: "Καμία ανάμειξη της κυβέρνησης στην κάλυψη της ομιλίας Τσίπρα από τη ΝΕΡΙΤ"
-Παρέμβαση Τσίπρα με γεύση από μελό ελληνικό κινηματογράφο 

Συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για την απαίτηση του Τσίπρα για κάλυψη τόσο της ομιλίας, όσο και της συνέντευξης Τύπου που θα δώσει στη ΔΕΘ... μια κάλυψη που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει η ΝΕΡΙΤ την οποία κατά τ'αλλα δεν αναγνωρίζει!
Μετά το πρωτοσέλιδο της Αυγής και τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος για «ωμή κυβερνητική παρέμβαση» για την μη κάλυψη από τη ΝΕΡΙΤ της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ (θα κάλυπτε μόνο τη συνέντευξη), αλλά και τις διαρροές από την πλευρά του Μαξίμου που αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στο θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει ακόμα περισσότερο τους τόνους με ανακοίνωσή του.

«Είναι πρωτοφανής για τα μεταπολιτευτικά χρονικά η κυβερνητική μεθόδευση, ώστε να μην μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η καθιερωμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο το βράδυ» αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Είναι τόσο προκλητική αυτή η λογοκριτική πρακτική, με παρέμβαση μάλιστα προσωπικά του ίδιου του Πρωθυπουργού, που προκάλεσε την παραίτηση ακόμα και της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου της Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή Ρ. Μορώνη.

Μπροστά στον πανικό, λόγω των αδιεξόδων της πολιτικής της και της αποσύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καταφεύγουν στο μόνο δρόμο που γνωρίζουν, τα πραξικοπήματα και τον αυταρχισμό, δίνοντας δείγματα για το πώς επιδιώκουν να οργανώσουν την προεκλογική αντιπαράθεση.

Τους φοβίζει η ανάδειξη του εναλλακτικού πολιτικού μηνύματος ελπίδας και προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιαστεί με συγκεκριμένη κυβερνητική δέσμευση αύριο στο Βελλίδειο από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ό,τι και αν επινοήσουν δεν σώζονται.

Τους καλούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσουν την πραξικοπηματική τους ενέργεια», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Βούλτεψη: "Καμία ανάμειξη της κυβέρνησης στην κάλυψη της ομιλίας Τσίπρα από τη ΝΕΡΙΤ"

Την απάντησή της έδωσε η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη, η οποία μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ Fm, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία ανάμειξη στο ζήτημα της κάλυψης της ομιλίας του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.

«Δεν γνωρίζω το λόγο της παραίτησης των κυρίων Μακρυδημήτρη και Μορώνη. Γιατί ο λόγος της παραίτησης να είναι η μη μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα; Τα όσα αποδίδονται στο Μαξίμου είναι ψευδή και να μην τα πω και συκοφαντικά, διότι είμαστε σε φάση συκοφαντίας αυτόν τον καιρό. Για όποιον γράφει ψέματα το λέω. Δεν υπάρχει καμία ανάμειξη, υπάρχει απόλυτη δημοκρατία και ελευθερία, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται εκεί και μπορείτε να τους ρωτήσετε δεν έχουν δεχθεί κανένα τηλεφώνημα, από κανέναν άνθρωπο, από κυβερνητικής πλευράς και εν πάση περιπτώσει δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά. Όχι ανάμειξη – ούτε επικοινωνία υπάρχει και αυτό που μου λέτε για την ομιλία Τσίπρα δεν το γνωρίζω. Ως δημοσιογράφος, πριν καν γίνω κυβερνητική εκπρόσωπος, γνωρίζω όμως ότι οι πολιτικοί αρχηγοί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη και κάνουν μία εκδήλωση, η οποία μεταδίδεται. Αυτό ξέρω, μία εκδήλωση και όχι δύο. Νομίζω από το 2010 γίνεται αυτό. Δεν αναμειγνύομαι, όμως, στα της ΝΕΡΙΤ. Αν η ΝΕΡΙΤ είναι η Δημόσια Τηλεόραση και έχει μια πρακτική, ότι θα μεταδώσει μία εκδήλωση αρχηγού, έτσι θα γίνει. Για τον κ. Σαμαρά, μεταδόθηκε η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, αλλά η ΝΕΡΙΤ δεν έστειλε συνεργείο για να καλύψει τις περιοδείες του στα περίπτερα. Δεν γνωρίζω τα υπόλοιπα που μας λέτε και δεν μας ενδιαφέρουν», είπε.

Σχολίασε μάλιστα με δεικτικό τρόπο το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιζητά την τηλοπτική κάλυψη από την ΝΕΡΙΤ, την οποία όμως δεν αναγνωρίζει.

«Για τη διακριτική μεταχείριση, η συζήτηση που γίνεται αυτή τη στιγμή προκαλεί έκπληξη και τα είδα σήμερα στις εφημερίδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να του καλύψει τα έξοδα και να πληρώσει τα πάντα η ΝΕΡΙΤ και να τον καλύψει, ενώ δεν την αναγνωρίζει και δεν πηγαίνει στα τραπέζια που διοργανώνει. Δεν είναι ανέκδοτο αυτό, καινούργιο; Επίσης, πρέπει να σας πω ότι συνεργεία για τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΕΡΙΤ πηγαίνουν παντού, ακόμη και όταν είναι στο εξωτερικό οι εκδηλώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά κάθε φορά που υπάρχει εκδήλωσή του ή του προέδρου του να το καλύπτει η ΝΕΡΙΤ, πράγμα το οποίο γίνεται – και ορθώς γίνεται, παρά την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά που έχουν και γενικώς συκοφαντούν καθημερινά. Σας λέω λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σκουρλέτης προσωπικώς ζητούν εγγράφως να καλύπτονται όλες οι εκδηλώσεις, και του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, από τη ΝΕΡΙΤ. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ και δεν στέλνει εκπροσώπους στις εκπομπές της», τόνισε.

Παρέμβαση Τσίπρα με γεύση από μελό ελληνικό κινηματογράφο 

Οι ισχυρισμοί της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη για την ΝΕΡΙΤ φαίνεται πως δεν έπεισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως προκάλεσαν τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει ο ίδιος μέρος στην κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ, αναρτώντας σκληρό σχόλιο για το Μαξίμου στο διαδίκτυο.
«Το Μαξίμου διατάσσει, για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια, να μην μεταδοθεί ομιλία αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ» αναφέρει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, επαναλαμβάνοντας την άποψη για «κυβερνητική παρέμβαση».


«Η ωμή κυβερνητική παρέμβαση στη διορισμένη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, προσθέτει νέες σελίδες λογοκρισίας στη μαύρη βίβλο της ενημέρωσης» τονίζει ο κ.Τσίπρας, εκτιμώντας πως η συγκυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο.

Είναι «φανερό ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου έχει χάσει τον έλεγχο και βρίσκεται υπό καθεστώς πανικού» καταλήγει ο κ.Τσίπρας στο σχόλιο του, το οποίο συνόδευσε με μια φωτογραφία από την ταινία «οι Γερμανοί Ξανάρχονται» του Αλέκου Σακελλάριου με τους Β.Λογοθετίδη, Μ.Φωτόπουλο και Γ.Βασιλειάδου.

Μέσα σε λίγα λεπτά η ανάρτηση του κ.Τσίπρα, προκάλεσε βροχή από likes και κοινοποιήσεις, ενώ πολλοί ήταν και οι διαδικτυακοί φίλοι του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ που θέλησαν να κάνουν το δικό τους σχόλιο για τον «πόλεμο» κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ΝΕΡΙΤ.

Το πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση στην παρέμβαση Τσίπρα… θα το δούμε από λεπτό σε λεπτό, πάντως το "like" της κ.Βούλτεψη δεν θα το έχει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!