16 Σεπτεμβρίου 2014

H ....κατάρα της ΝΕΡΙΤ, ο κύριος Πρύτανης και η εμπλοκή μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου και πρώην ΓΑΠΙΤΗ στο site της (;)


Ο κύριος πρύτανης τόπε νέτα σκέτα: “Ηχηρά ονόματα, γιόκ”.  Αλλά ας πάρουμε από την αρχή. Ο  60χρονος πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου κ. Θεόδωρος Φορτσάκης – καθηγητής της Νομικής, δικηγόρος  στον Άρειο Πάγο και συνιδρυτής εταίρος της δικηγορικής φίρμας Δικηγορική Εταιρεία «Φορτσάκης, Διακόπουλος, Μυλωνογιάννης & Συνεργάτες»- είναι από το καλοκαίρι του 2013 είναι και πρόεδρος του Εποπτικού Συβουλίου της  ΝΕΡΙΤ.  


Με αυτή την ιδιότητα του ο κ. Φορτσάκης έχει την ευθύνη της αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων – διαδικασία προγραμματισμένη πολύ καιρό πριν από την παραίτηση του καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη και την αποχώρηση του από το Μέγαρο της Αγίας Παρασκευής - για την πρώτη κανονική διοίκηση του διάδοχου εταιρικού σχήματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μετά το «κλείσιμο» της ΕΡΤ. 
 
Ο ίδιος από μια πρώτη και προσωπική ματιά στα βιογραφικά των υποψηφίων όχι μόνο δεν έμεινε ικανοποιημένος αλλά μαύρες σκέψεις πλημμύρισαν το μυαλό του. Και αυτό γιατί αν δεν δοθεί γρήγορα λύση στα πρόσωπα της επόμενης μέρας η κατάσταση μπορεί πολύ εύκολα να φθάσει στα …άκρα (καμία αναφορά στη εκπομπή της κύριας Φλέσσα) και το Εποπτικό Συμβούλιο να αρχίσει να χάνει κάθε ίχνος νομιμοποίησης του. Ιδιαίτερα δε αν το παράδειγμα του μέλους του συμβουλίου Χρήστου Χωμενίδη – παραίτηση με καταγγελία- ακολουθήσουν και άλλοι /ες.  Σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά και ο κύριος πρύτανης μαζί με τον προσωρινό αντικαταστάτη του καθηγητή Μακρυδημήτρη, τον συνταξιούχο της πρώην ΕΡΤ κ. Πέτρο Μάη θα έχουν δύσκολο έργο… δίχως ισχυρές πολιτικές καλύψεις. 
 
Υ.Γ: Στους διαδρόμους του Μεγάρου της Αγίας Παρασκευής αρχίζει να γίνεται λόγο για ζητήματα δεοντολογίας και ηθικής που αφορούν απευθείας αναθέσεις σε αρκετούς τομείς όπως για παράδειγμα εκείνο της κατασκευής του νέου portal της ΝΕΡΙΤ όπου εμπλέκεται μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου, παλαιός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Α. Παπανδρέου και δραστήριος στην κοινότητα των πληροφορικάριων. Οι διάδρομοι μπορεί να είναι υπέρ το δέον κουτσομπόληδες αλλά ψέματα δεν λένε…


Πηγή: Ο κύριος πρύτανης και τα βιογραφικά | newmoney.gr http://www.newmoney.gr/article/65788/o-kyrios-prytanis-kai-ta-viografika#ixzz3DUgPXMhg