08 Σεπτεμβρίου 2014

Handelsblatt: Απαραίτητες για την πολιτική επιβίωση του Σαμαρά οι φοροελαφρύνσεις

Ο Σαμαράς υπόσχεται φοροελαφρύνεις» είναι ο τίτλος του σημερινού δημοσιεύματος της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt που αναφέρεται στις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Η εφημερίδα σχολιάζει:
«Για τον Σαμαρά οι φοροελαφρύνσεις είναι θέμα πολιτικής επιβίωσης. Το Φεβρουάριο η Βουλή θα πρέπει να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Για το λόγο αυτό ο Σαμαράς χρειάζεται ψήφους της αντιπολίτευσης. Εάν αποτύχει η εκλογή νέου Προέδρου θα γίνουν πρόωρες εκλογές. Θα μπορούσε τότε το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ να έρθει στην εξουσία. Ο Σαμαράς απειλούσε ότι με τον τρόπο αυτό ‘η χώρα θα βυθιζόταν στο χάος’».

Τέλος, η Welt του Βερολίνου αναφέρει στις οικονομικές της σελίδες ότι «η οικονομία της Ελλάδας γνωρίζει ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο». Η Welt γράφει: «Σύμφωνα με την κυβέρνηση η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει την κρίση. 'Ελπίζουμε ότι το τρίτο τρίμηνο θα δούμε την πρώτη φάση μια μικρής ανάπτυξης' ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Ένα θετικό πρόσημο για τους μήνες Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο θα αποτελούσε την πρώτη φορά που σημειώνεται ανάπτυξη από την έναρξη της ύφεσης το 2008».

πηγή: Deutsche Welle