29 Σεπτεμβρίου 2014

Μεταφορά στην Ελλάδα μέρους της δραστηριότητας της Hyundai, πρότεινε το ΥΠΕΞ

Συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Hyundai Heavy Industries, Oi-Hyun Kim και τον αντιπρόεδρο Y.D. Park, είχε στη Σεούλ ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος, ο οποίος ηγείται επιχειρηματικής αποστολής των Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (XEMEXPO).
Ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στις δυνατότητες μεταφοράς μέρους των δραστηριοτήτων των ναυπηγείων της εταιρίας στην Ελλάδα, με κοινά έργα ναυπήγησης ή επισκευής πλοίων σε ελληνικά ναυπηγεία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει κόμβος για παρόμοιες δραστηριότητες σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Τόνισε, επίσης, την εδραιωμένη συνεργασία μεταξύ κορεατικών ναυπηγείων και Ελλήνων πλειοκτητών, υπογραμμίζοντας τη σημασία της ένταξης των ελληνικών εταιριών ναυτιλιακού και ναυπηγικού εξοπλισμού στους καταλόγους προμηθευτών της Hyundai. Αυτό με την ευκαιρία της συμμετοχής εταιριών μελών της HEMEXPO στην έκθεση Marine Tech, που ξεκινά την Δευτέρα (29/09) στην πόλη Changwon.

Ο ΓΓ ΔΟΣ ζήτησε να συνεκτιμηθούν οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, όπως η συνεχιζόμενη αναβάθμιση του Πειραιά, ο οποίος έχει μετατραπεί σε παγκόσμιας εμβέλειας κόμβο logistics, οι εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας που αναβαθμίζουν τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας. Χάρη σε αυτές, όπως επισημάνθηκε, η Ελλάδα έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει ευρύτερο επιχειρησιακό κόμβο, μέσω του οποίου εταιρίες μπορούν να προωθήσουν τις δραστηριότητές τους στη ΝΑ Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική.

Ανθή Κουτσουμπού
news247