12 Σεπτεμβρίου 2014

Άδωνις: Δεν φοβάμαι ότι θα μείνω άνεργος, σαν την Άννα. Έχω προτάσεις από τον χώρο των media...

Το δηλητηριώδες σχόλιο για την Άννα Καραμανλή που ανησυχεί μήπως μείνει άνεργη λόγω ΕΝΦΙΑ - «Σέβομαι τη δύσκολη δουλειά του Χαρδούβελη» λέει ο κ. Γεωργιάδης και επιμένει ότι αν ο υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να εφαρμόσει κεντρικές πολιτικές επιλογές πρέπει να παραιτηθεί

Αν μη τι άλλο, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει κατοχυρώσει το ρόλο του πολιτικού που λέει τις απόψεις του αδιαφορώντας αν στενοχωρεί κάποιους εκφράζοντας τις. Στο μοτίβο αυτό είναι και η δήλωση που έκανε ο κ. Γεωργιάδης στο protothema.gr σχετικά με το θέμα που προέκυψε όταν κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη να παραιτηθεί, στην περίπτωση που δεν μπορεί να χειριστεί το θέμα του ΕΝΦΙΑ.

«Η συμμετοχή σε μία Κυβέρνηση γεννά δεσμεύσεις και όταν ένας επόμενος Υπουργός καλείται να εφαρμόσει μία Κεντρική πολιτική επιλογή της προηγουμένης ηγεσίας, οφείλει να την υπερασπιστεί, εκτός και αν δύναται να την ανατρέψει. Ο ΕΝΦΙΑ ήταν πράγματι πολιτική επιλογή του κ. Στουρνάρα αλλά εφοσον η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τον διατηρήσει, για Χ λόγους, όλοι μας οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε. Άλλωστε πώς ακριβώς θα πείσουμε τους πολίτες για την ορθότητα ή την αναγκαιότητα μιας επιλογής εάν εμείς οι ίδιοι δεν την υποστηρίζουμε; Η αρχή αυτή είναι γενική και δεν αφορά μόνον στον κ. Χαρδουβελη, την δύσκολη δουλειά του οποίου προφανώς σέβομαι και τον υποστηρίζω σε αυτήν», επισημαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης στο protothema.gr.

Από τα βέλη του κ. Γεωργιάδη δεν ξεφεύγει και η επίσης βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή η οποία ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών με το σκαιό χαρακτηρισμό προς τον υπουργό Οικονομικών. «Να πάει να γ... ο Χαρδούβελης», είπε η κυρία Καραμανλή διαμαρτυρόμενη για την τροπολογία που βελτίωνε τα χαρακτηριστικά του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ). Πολλοί κατηγόρησαν την κυρία Καραμανλή για ωφελιμισμό αφού σε μια αποστροφή των λόγων της, απευθυνόμενη στο σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών Γιώργο Θεοδωρακόπουλο, είπε: «Με αυτά που κάνετε δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές και εγώ θα μείνω άνεργη!».

Πώς σχολίασε την ανησυχία της κυρίας Καραμανλή ο Άδωνις Γεωργιάδης;

«Δεν θα ήμουν άνεργος άνευ της έδρας, έχω ήδη παραιτηθεί και απο Υφυπουργός και από Βουλευτής το 2012. Και τώρα έθεσα την παραίτηση μου στην διάθεσή του Πρωθυπουργού τον οποίο πρέπει να βοηθάμε στην εξαιρετικά δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει -και όχι να του δημιουργούμε πρόσθετα προβλήματα- και που την φέρνει εις πέρας με τον καλύτερο τροπο», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και αποκάλυψε ότι πέραν της εργασίας του με τα βιβλία «είχα και έχω αρκετές καλές προτάσεις απο τον χώρο των media. Άρα εάν κρίνω σε κάποια στιγμή οτι θα έπεσε να αποχωρήσω θα το έκανα ξανά με την ίδια ευκολία όπως την προηγουμένη φορά».

Διαβάστε ολόκληρο το σχόλιο του κ. Γεωργιάδη στο άρθρο του Γιώργου Δημητρομανωλάκη «Ο Άδωνις, ο φόβος της ανεργίας και ο τσάμπα μάγκας...».

«Αγαπητέ Γιώργο, Αυτό που είπα είναι το απολύτως αυτονόητο. Η συμμετοχή σε μία Κυβέρνηση γεννά δεσμεύσεις και όταν ένας επόμενος Υπουργός καλείται να εφαρμόσει μία Κεντρική πολιτική επιλογή της προηγουμένης ηγεσίας, οφείλει να την υπερασπιστεί, εκτός και αν δύναται να την ανατρέψει. Ο ΕΝΦΙΑ ήταν πράγματι πολιτική επιλογή του κ. Στουρνάρα αλλά εφοσον η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τον διατηρήσει, για Χ λόγους, όλοι μας οφείλουμε να τον υπερασπιστούμε. Άλλωστε πώς ακριβώς θα πείσουμε τους πολίτες για την ορθότητα ή την αναγκαιότητα μιας επιλογής εάν εμείς οι ίδιοι δεν την υποστηρίζουμε; Η αρχή αυτή είναι γενική και δεν αφορά μόνον στον κ. Χαρδουβελη, την δύσκολη δουλειά του οποίου προφανώς σέβομαι και τον υποστηρίζω σε αυτήν. ΥΓ: πρώτον δεν θα ήμουν άνεργος άνευ της έδρας, έχω ήδη παραιτηθεί και απο Υφυπουργός και από Βουλευτής το 2012. Και τώρα έθεσα την παραίτηση μου στην διάθεσή του Πρωθυπουργού τον οποίο πρέπει να βοηθάμε στην εξαιρετικά δύσκολη αποστολή που έχει αναλάβει -και όχι να του δημιουργούμε πρόσθετα προβλήματα- και που την φέρνει εις πέρας με τον καλύτερο τροπο. Πέραν της εργασίας μου με τα βιβλία είχα και έχω αρκετές καλές προτάσεις απο τον χώρο των media. Άρα εάν κρίνω σε κάποια στιγμή οτι θα έπεσε να αποχωρήσω θα το έκανα ξανά με την ίδια ευκολία όπως την προηγουμένη φορά».

Διαβάστε και το άρθρο του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ στο οποίο απάντησε ο Άδωνις

Ο Άδωνις, ο φόβος της ανεργίας και ο τσάμπα μάγκας…
Γιώργος Ι. Δημητρομανωλάκης

Η χθεσινή ενέργεια του Αδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει την παραίτηση του Γκίκα Xαρδούβελη ήταν πολιτικώς ορθή ή μια πράξη ανανδρίας  όπως ανέφερε και ο συνάδελφος Παναγιώτης Μπουσμπουρελης στο χθεσινό του άρθρο στο protothema.gr και στο newmoney.gr;

Ας δούμε το θέμα ψύχραιμα.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης κατά κοινή ομολογία από όποιο υπουργείο πέρασε τα πήγε εξαιρετικά καλά. Αυτό έχουν να το λένε όλοι. Για την ακρίβεια, άνθρωποι της ναυτιλίας ακόμα λένε σε κατ'ιδίαν συζητήσεις τους ότι ίσως ήταν ο καλύτερος υπουργός που πέρασε από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Χαρακτηριστική είναι  αφήγηση στελέχους Ακτοπλοϊκής Ένωσης: «Τον κάλεσα στο τηλέφωνο μια ημέρα για να βρεθούμε από κοντά προκειμένου να συζητήσουμε ένα φλέγον νομοσχέδιο του υπουργείου του. Η απάντηση του ήταν: πού είσαι τώρα; Του απάντησα: στο γραφείο μου. Μου είπε: έρχομαι με τους συνεργάτες μου.  Πράγματι, σε 30 λεπτά ήταν στο γραφείο μου και συζητήσαμε επί μία ώρα για όλα τα ζητήματα που μας απασχολουσαν. Το εντυπωσιακό ήταν ότι ήταν ενημερωμένος για τα πάντα».

Όταν ήταν υπουργός Υγείας  διακρίθηκε γιατί ήταν ενημερωμένος για τα πάντα. Ακόμα και τώρα εάν κάποιος τον ρωτήσει για το κέντρο Υγείας της Πάρου  μπορεί να απαριθμήσει πόσους γιατρούς έχει (εάν έχει) ποια είναι τα κενά στην λειτουργία του κλπ.

Επί της ουσίας ο Αδωνις Γεωργιάδης μπορεί να είναι «φωνακλάς» μπροστά στα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μικρόφωνα αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι έχει γρήγορη σκέψη. Το βασικό του ατού δε, είναι ότι έχει αυτό που όλοι λέμε «κοινή λογική».

Ένας άνθρωπος λοιπόν με κοινή λογική (αφήστε δε που είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) μπορεί να ζητάει την παραίτηση ενός από τα κεντρικά πρόσωπα της κυβέρνησης στην οποία έχει διατελέσει υπουργός;  Δεν γνώριζε ότι τον ΕΝΦΙΑ τον «δημιούργησε» συνεργάτης του πρώην επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου και συμφώνησαν σε αυτό οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος;  Δεν γνωρίζει ότι ο Χαρδουβελης το μόνο που έκανε ήταν να διορθώσει τις αδικίες;

Προφανώς όλα αυτά τα ξέρει. Άρα ποιο είναι το λογικό συμπέρασμα ; Ότι ο Γεωργιαδης ήταν «φάουλ» σε αυτή του την ενέργεια.

ΥΓ: Και στο κάτω κάτω της γραφής, εάν διαφωνεί ας παραιτηθεί διαμαρτυρόμενος για τον (άδικο) φόρο. Άλλα πού κότσια. Προφανώς φοβάται και εκείνος… την ανεργία. Ή αλλιώς τσάμπα μάγκας…