24 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΟΚΟΣ! Ο Κάμερον «συνελήφθη» on camera να κουτσομπολεύει τη Βασίλισσα Ελισάβετ!

Ατόπημα και παραβίαση του πρωτοκόλλου για τον θεσμό της μοναρχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο χαρακτηρίζει ο βρετανικός Τύπος την αποκάλυψη του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για την αντίδραση της βασίλισσας, όταν της ανακοίνωσε το «όχι» των Σκωτσέζων για την ανεξαρτησία της χώρας τους
Ο Βρετανός πρωθυπουργός φαίνεται ότι μιλάει παραπάνω από ό,τι πρέπει και δεν σέβεται το πρωτόκολλο, σύμφωνα με το οποίο δεν θα έπρεπε να αποκαλύπτει τις ιδιωτικές του συνομιλίες με την βασίλισσα Ελισάβετ. Πρόσφατα, ο Κάμερον βρέθηκε στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της συνόδου για την κλιματική αλλαγή και συναντήθηκε με τον πρώην δήμαρχο της πόλης και φίλο του, Michael Bloomberg.

Ο Κάμερον αποκάλυψε στον Bloomberg ότι η βασίλισσα Ελισάβετ συγκινήθηκε και μίλησε «ναζιάρικα» δηλώνοντας την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα του «όχι» στην ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, όταν εκείνος της τηλεφώνησε για να της το ανακοινώσει, αναφέροντάς της ότι και ο ίδιος αισθάνεται ανακουφισμένος.


Όμως για κακή τύχη του Κάμερον τα μικρόφωνα τηλεοπτικού δικτύου ήταν ανοικτά, καθώς μια κάμερα ακολουθούσε τους δύο άντρες σε μια μικρή βόλτα τους στο πλαίσιο της συνόδου και «έπιασαν» την επίμαχη ιδιωτική συζήτηση - αποκάλυψη του Βρετανού πρωθυπουργού στον φίλο του!


Σάλος δημιουργήθηκε μετά την αποκάλυψη στη Βρετανία, με το παλάτι του Μπάκιγχαμ να εκδίδει ανακοίνωση ότι «δεν σχολιάζει ιδιωτικές συζητήσεις», ενώ σημερινά δημοσιεύματα της Daily Mail αναφέρουν ότι η βασίλισσα Ελισάβετ έχει ενοχληθεί με την αποκάλυψη και ο Βρετανός πρωθυπουργός θα πρέπει να της ζητήσει συγγνώμη.

Ειδικοί του BBC ανέλυσαν το επίμαχο βίντεο και δήλωσαν ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε στον Bloomberg ότι «ποτέ δεν έχει ακούσει άνθρωπο τόσο συγκινημένο», όπως ήταν η βασίλισσα Ελισάβετ στο άκουσμα του ευχάριστου για εκείνη αποτελέσματος, ενώ παράλληλα ο ίδιος αποκάλυψε στον φίλο του ότι μέχρι να βγει το αποτέλεσμα έπαθε έλκος!

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας και υπέρμαχος του «ναι», Άλεξ Σάλμοντ, δήλωσε για την αποκάλυψη του Κάμερον στον Michael Bloomberg, μιλώντας στο BBC της Σκωτίας, ότι πρόκειται για μια «θλιβερή» ενέργεια εκ μέρους του Κάμερον, που παρότι είναι πρωθυπουργός της Βρετανίας για τέσσερα χρόνια, δεν έχει μάθει τους βασικούς καλούς τρόπους, ότι δηλαδή δεν θα έπρεπε να κουτσομπολεύει την βασίλισσα με τον Michael Bloomberg, ούτε και με κανένα άλλον!

Σημειώνεται, ότι το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε στις 18 Σεπτεμβρίου και το αποτέλεσμα ήταν το «όχι» με ποσοστό 55%, αλλά ο Βρετανός πρωθυπουργός και η βασίλισσα ήταν ανήσυχοι, καθώς οι δημοσκοπήσεις δέκα μέρες πριν το δημοψήφισμα έδιναν προβάδισμα στο «ναι», με ποσοστό 51%.

Εύα Παυλάτου
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ