09 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Ολάντ (στην περίφημη φωτο) δεν ήταν στον κόσμο του -Στα social media είχαν κάνει κολάζ στην φωτογραφία

«Πειραγμένη» αποκαλύπτεται πως ήταν η περίφημη εικόνα του Φρανσουά Ολάντ από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην οποία ο Γάλλος πρόεδρος δείχνει να είναι στον δικό του... κόσμο.
Μπορεί, ομολογουμένως, ο κ. Ολάντ να έχει πολλά στο κεφάλι του τον τελευταίο καιρό, ωστόσο, όπως σημειώνει η Liberation, από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ υπάρχει μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται και η Ανγκελα Μέρκελ να κοιτάει προς την ίδια κατεύθυνση με τον Γάλλο πρόεδρο. Σε ένα άλλο καρέ απεικονίζονται όλοι σχεδόν οι «συμμετέχοντες» στη φωτογραφία να κοιτούν σε διαφορετική κατεύθυνση.

Η εικόνα που προκάλεσε πανικό στα social media αποδεικνύεται πως είναι προϊόν κολάζ, καθώς, κάποιος χρήστης που πιθανότατα ήθελε να γελοιοποιήσει τον Ολάντ ένωσε δύο διαφορετικές φωτογραφίες για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μάλιστα, στο τελικό κολάζ ο «καλλιτέχνης» έκοψε και την Ανγκελα Μέρκελ βάζοντας στο επίκεντρο μόνο τον Ολάντ, θέλοντας να τονίσει πόσο ταραγμένος ήταν ο Γάλλος πρόεδρος από το βιβλίο της Βαλερί Τριελβελέρ.