18 Οκτωβρίου 2014

Άτυχος! Εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής γυναίκας του μόνο 2 χρόνια, ενώ ο τυχερός την τσέπωνε 14 χρόνια

Ο 61χρονος μετά το θάνατο της συζύγου του, ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων - Ωστόσο σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς να το δηλώσει όπως όφειλε, για να διακοπεί η καταβολή της

Δικογραφία σε βάρος 61χρονου ημεδαπού σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, καθώς λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας, από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 61χρονος μετά το θάνατο της συζύγου του, ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ωστόσο σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς να το δηλώσει όπως όφειλε, για να διακοπεί η καταβολή της.

Αποτέλεσμα ήταν για χρονικό διάστημα δύο ετών (από το Δεκέμβριο του 2011 έως και το Δεκέμβριο του 2013) να εξακολουθεί να πιστώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό η σύνταξη χηρείας, ζημιώνοντας το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων με ποσό το οποίο θα προσδιοριστεί με την έκδοση σχετικής πράξης καταλογισμού.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Έπαιρνε παράνομα για 14 χρόνια σύνταξη χηρείας από το ΙΚΑ
Στα 36.000 ευρώ η ζημιά για το ΙΚΑ

Δικογραφία σε βάρος ενός 83χρονου ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας από το ΙΚΑ, σχηματίστηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε, ότι ο 83χρονος μετά το θάνατο της συζύγου του ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας. Ωστόσο σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς να το δηλώσει -ως όφειλε- για να διακοπεί η καταβολή της.
Αποτέλεσμα ήταν, για χρονικό διάστημα περίπου 14 ετών να εξακολουθεί να πιστώνεται στον τραπεζικό του λογαριασμό η σύνταξη χηρείας, προκαλώντας οικονομική ζημιά στο ΙΚΑ τουλάχιστον 36.000 ευρώ. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιώς.