21 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΖΗΤΗΣΑΝ! ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΑΓΓΛΙΑ! Ζήτησαν από εταιρεία 2.820 έγγραφα για επενδύσεις 300 εκ

Τι το πέρασαν εδώ οι τοκογλύφοι; Καφενείο να ανοίγουν εταιρίες με 5 έγγραφα; Και αυτός που σφραγίζει στο πρωτόκολλο τι θα κάνει; Θα παίζει το πουλί του για να τον δει κανας Κυριάκος και να τον απολύσει; Αντίσταση παντού ρε γαμι@λες ξένοι επενδυτές! Δεν τσιμπάμε από τα 300 ψωροεκατομμύριά σας!!  

Το ασταθές φορολογικό σύστημα και η γραφειοκρατία συνεχίζουν να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα όσον αφορά την προσέλκυση και υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων στο εξωτερικό προειδοποιούν παράγοντες του ΣΕΤΕ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής Μίλτος Καμπουρίδης όσον αφορά τις επενδύσεις του ομίλου Dolphin Capital Investors, που μέχρι τώρα έχει επενδύσει στην Ελλάδα 300 εκατ. ευρώ σε τουριστικές υποδομές απαιτήθηκαν συνολικά 2.820 έγγραφα.

Ο κ. Καμπουρίδης δεν παρέλειψε να απαντήσει και στους «μύθους», όπως είπε που υπάρχουν στην Ελλάδα για επενδυτικά σχέδια που «τρέχουν», χιλιάδες ξενοδοχεία που πωλούνται και σε χαμηλές τιμές μάλιστα, λέγοντας ότι: «Στην Ελλάδα, οι τουριστικές επενδύσεις που μπορούν “αύριο” να ξεκινήσουν να υλοποιούνται μετρώνται στα δάκτυλα τού ενός χεριού. Στην Ελλάδα, δεν είναι προς πώληση χιλιάδες ξενοδοχεία, αλλά ελάχιστα και σε πολύ υψηλές τιμές».

Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο φορολογικό σύστημα και τα προβλήματα που δημιουργεί επικεντρώθηκε ο Αναστάσιος Χωνενίδης διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ ΑΕ στην παρέμβασή του, τονίζοντας ότι η Ελλάδα προκειμένου να μπορέσει να πετύχει σημαντική προσέλκυση επενδύσεων, θα πρέπει να σταθεροποιήσει αρχικά το φορολογικό της σύστημα, καθώς επίσης και να περιορίσει τη γραφειοκρατία.