21 Οκτωβρίου 2014

Εγκαίνια σχολείου στη Ρουμανία από τον Κυριάκο Γεροντόπουλο

Το νέο κτίριο του Ελληνικού Σχολείου «Αθηνά» εγκαινίασε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Ρουμανία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αφού ξεναγήθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας και τους υπόλοιπους χώρους των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων συναντήθηκε με εκπαιδευτικούς και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, όπου τους συνεχάρη για τις προσπάθειες τους και άκουσε τα αιτήματα και τα προβλήματα που του έθεσαν.

Ο κ. Γεροντόπουλος μιλώντας στους μαθητές υπογράμμισε: «Με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι πάλι κοντά σας και είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση μου, γιατί αυτή την φορά σας βρίσκω στον καινούργιο σας χώρο, αυτό το όμορφο σχολικό συγκρότημα που αγκαλιάζει μια ξεχωριστή γενιά Ελλήνων μαθητών. Παιδιά που ενώ μεγαλώνουν μακριά από την πατρίδα, χάρη στις προσπάθειες των γονέων και των δασκάλων τους, μένουν κοντά στο ελληνικό πνεύμα και την ελληνική γλώσσα.Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα σχολείο όπως το δικό σας, που μας κάνει πραγματικά υπερήφανους, επειδή επιτελεί σημαντικό έργο στην διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και στην καλλιέργεια και διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας».

Τέλος, ο υφυπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής του Ρουμανικού Κοινοβουλίου, κ. Ντράγκος Ζησόπουλο, καθώς επίσης και με το προεδρείο της Ελληνικής Κοινότητας Βουκουρεστίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για τις πολυποίκιλες δραστηριότητες τους, που αφορούν στην εκμάθηση ελληνικής γλώσσας, παραδοσιακών χορών, τη διοργάνωση κάθε χρόνο της Ολυμπιάδας ελληνικής γλώσσας, τις εκδόσεις στα ελληνικά και ρουμάνικα διαφόρων βιβλίων, αλλά και τις προσπάθειες που ξεκίνησαν για ανέγερση ελληνικού ναού στο Δραγατσάνι, όπου βρίσκεται και το μνημείο του Ιερού Λόχου.