04 Οκτωβρίου 2014

95 χρόνια ελεύθερη Ξάνθη (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Χωρίς απρόοπτα και με τη δέουσα επισημότητα γιορτάστηκαν το Σάββατο τα Ελευθέριαστην πόλη της Ξάνθης, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γιώργου Ντόλιου που εκπροσώπησε την κυβέρνηση.
Από νωρίς το πρωί η περιοχή περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας, όπου είχε τοποθετηθεί η εξέδρα των επισήμων, θύμιζε φρούριο καθώς τέθηκαν σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα αστυνόμευσης, όπως άλλωστε συνηθίζεται πλέον στις παρελάσεις των τελευταίων ετών. Στην περιοχή περιμετρικά της εξέδρας είχαν τοποθετηθεί προστατευτικά κιγκλιδώματα ενώ στον χώρο βρίσκονταν ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα είχαν τεθεί σε ισχύ απαγορευτικά μέτρα κυκλοφορίας των οχημάτων.


Λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι στο μνημείο της Πλ. Ελευθερίας τελέσθηκε το καθιερωμένο τελετουργικό χωροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος, ενώ το παρών στην τελετή έδωσαν οι βουλευτές της πόλης, θρησκευτικοί και πολιτικοί παράγοντες της περιοχής καθώς και ο Στρατός.




Ακολούθησε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης, το Δ' Σώμα Στρατού αλλά και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής. Καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης επικρατούσε ηλιοφάνεια, με τους πολίτες ωστόσο να παρακολουθούν πίσω από τα κάγκελα και μακριά από την εξέδρα των επισήμων.


Η αγορά της πόλης παρέμεινε κλειστή λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων, ενώ η Λαϊκή Αγορά, το γνωστό παζάρι, πραγματοποιήθηκε μια ημέρα πριν όπως προβλέπεται σχετικώς για αντίστοιχες περιπτώσεις.

πηγή: thrakitoday