14 Οκτωβρίου 2014

Τον ξεφτίλισε τον Τσακαλώτο η Ντόρα στη Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την υπεροφορολόγηση των πολιτών

Αναψαν τα αίματα μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού. Αφορμή η έκθεση του ΔΝΤ και η συζήτηση περί φοροελαφρύνσεων και δημοσίων επενδύσεων.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε την έκθεση του ΔΝΤ και απευθυνόμενος προσωπικά στην κα Μπακογιάννη είπε ότι σύμφωνα με την Έκθεση η ύφεση δεν καταπολεμάται με μείωση της φορολογίας αλλά με αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Η κα Μπακογιάννη δεν άφησε την «πρόκληση» Τσακαλώτου να πέσει κάτω και αφού ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ίδιο και στον ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα υποστηρίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιθυμεί συνέχιση της υπερφορολόγησης.

«Αυτή είναι η διαφορά μας κύριε Τσακαλώτε. Ναι, εμείς θεωρούμε τους Ελληνες υπερφορολογημένους και ότι πρέπει να γίνουν φοροελαφρύνσεις. Εσείς αντιθέτως στην αριστερά θέλετε συνέχιση της φορολόγησης» είπε η κα Μπακογιάννη προκαλώντας τη διαμαρτυρία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο η κ. Μπακογιαννη επέμεινε λέγοντας στον κ. Τσακαλώτο ότι από την Εκθεση που διάβασε απέκρυψε πως στο τέλος της σελίδας η έκθεση τάσσεται σαφώς υπέρ των φοροελαφρύνσεων.