20 Οκτωβρίου 2014

«Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» κάποιοι «αριστεροί» για την ΝΕΡΙΤ

Ο αγώνας για την κλειστή ΕΡΤ δεν είναι μια μάχη των αριστερών για τη δημοκρατία, την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου. Είναι ένας αγώνας όλων, δεξιών και αριστερών στο δικαίωμα της πολυφωνίας, του πλουραλισμού και της «καθαρής» δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Όμως και αυτή τη φορά η «αστοχία» της κυβέρνησης της 11ης Ιουνίου έγινε λαβή στα χέρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έσπευσε να καταθέσει πρόταση για τη «νεκρανάσταση» της ΕΡΤ άμποτε ο ΣΥΡΙΖΑ … καταλάβει την εξουσία.

Η κίνηση αυτή της δημοσιοποίησης μιας ανυπόγραφης πρότασης για το πώς θα ανοίξει ξανά η ΕΡΤ πυροδότησε πλήθος αντιδράσεων στους εναπομείναντες εργαζομένους αμισθί της ertopen και της ΕΡΤ3 πόσο μάλλον όταν δεν είναι όλοι τους «ΣΥΡΙΖαίοι» αλλά και να ήταν, θα έπρεπε να είχαν ερωτηθεί εφόσον πέτυχε το αυτοδιαχειριστικό του μοντέλο.

Στα πηγαδάκια των κομματικών επιτελείων του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι «αν βγούμε κυβέρνηση, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ανοίξει ξανά η ΕΡΤ». Είτε το εννοούν, είτε όχι, πάντως το μήνυμα είναι σαφές: «Δεν νομιμοποιούν μέχρι τότε το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ και παλαιότερα, της ΕΔΤ και της ΔΤ».

Ο εστί μεθερμηνευόμενο, δεν εκπροσωπείται το κόμμα στις πολιτικές εκπομπές, δεν συμμετέχουν στα δελτία ειδήσεων, δεν δίνουν δηλώσεις. Όμως για πολλά κομματικά στελέχη ή φίλους του κόμματος υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δηλαδή ναι μεν δεν νομιμοποιούν τη ΝΕΡΙΤ πολιτικά, ωστόσο για το καλό των παιδιών τους, την αξιοποιούν και την αποδέχονται επαγγελματικά… Και εξηγούμαστε.

Διαβάζοντας το εύστοχο σχόλιο των «Τυπολογιών» (Κυριακή 19/10) πληροφορούμαστε ότι «στέλεχος του κόμματος πήγε στην προηγούμενη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ να μιλήσει για την κόρη του, η οποία ασφαλώς και έθεσε υποψηφιότητα για να συμμετάσχει στο μόρφωμα….Και μετά αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, πάλι μέσα στο Ραδιομέγαρο!....Η λίστα των 59 δημοσιογράφων έχει πολλά δικά μας παιδιά κατά κυριολεξία. Κόρες, γιοι και ανιψιές είναι μέσα…..Στους επιτυγχόντες περιλαμβάνονται: Ο γιος και η ανιψιά πρώην ανώτατων στελεχών της ΕΡΤ…Η ανιψιά υπουργού της κυβέρνησης. ο αδελφός συνδικαλιστή της ΝΔ, ένας πολιτευτής του κόμματος….Ακόμη ένα ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ και δύο, τρία ακόμη παλικάρια που συμμετείχαν στις κλειστές συσκέψεις των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ, όταν συζητούσαν το πως θα παραμείνει ανοιχτή η ΕΡΤ…».