26 Οκτωβρίου 2014

Σχέδιο επανάκαμψης της ΝΔ

Στόχος να κλείσουν οι πληγές που άνοιξαν τα τελευταία χρόνια

Σχέδιο αντιστροφής του κλίματος σε κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες επεξεργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς παράλληλα με τη μεγάλη διαπραγμάτευση που είναι σε εξέλιξη από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την προληπτική γραμμή στήριξης η ΝΔ κινείται να κλείσει πληγές που άνοιξαν τα τελευταία χρόνια.
Το μεγάλο βάρος θα πέσει σε νομούς όπου η ΝΔ είχε τη μεγαλύτερη απώλεια δυνάμεων, δηλ. στις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Στόχος σε πρώτη φάση είναι να επιστρέψουν οι 539.325 ψηφοφόροι που έχασε σε σχέση με τις εκλογές του 2012 και ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις περιφέρειες, όπου η ΝΔ έχει εκλέξει περιφερειάρχη και άρα είναι πιο εύκολο να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες.

Συγκεκριμένα η προσοχή θα δοθεί στην Ήπειρο (πτώση 4,16% και απώλεια 22.150 ψήφων), Θεσσαλία (πτώση 7,09% και απώλεια 39.835 ψήφων), Στερεά Ελλάδα (πτώση 6,29% και απώλεια 31.557 ψήφων), Πελοπόννησο (πτώση 8,58% και απώλεια 43.615 ψήφων), Νότιο Αιγαίο (πτώση 5,73% και απώλεια 14.764 ψήφων), Βόρειο Αιγαίο (πτώση 3,76% και απώλεια 7.079 ψήφων) και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη (πτώση 9,13% και απώλεια 42.802 ψήφων).

Λόγω της στάσης της Τουρκίας και των κινήσεων που γίνονται στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, όπου το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας έλαβε 12,23% και 45.533 ψήφους, θα υπάρξει και στρατηγική ενίσχυσης της συγκεκριμένης περιφέρειας. Ήδη, προ ημερών αποφασίστηκε να επαναλειτουργήσει η Σχολή της Αστυνομίας στην Κομοτηνή, μια κίνηση που αποτελεί ένα σαφές δείγμα της στρατηγικής ενίσχυσης της περιφέρειας.

Κρίσιμος παράγοντας για να υλοποιηθεί το σχέδιο της ΝΔ είναι η στήριξη που θα έχει από τους Γιώργο Πατούλη, νέο πρόεδρο της ΚΕΔΕ (σάρωσε στις εκλογές που έγιναν προ ημερών) και δήμαρχο Αμαρουσίου, αλλά και Κώστα Αγοραστό, πρόεδρο της Ένωσης Περιφειαρχών.

Ειδικά στους δήμους θα δοθεί περισσότερο βάρος, καθώς η ΝΔ εκτός της ήττας των «γαλάζιων» υποψηφίων στους μεγάλους δήμους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, έχασε και τις μισές περίπου πρωτεύουσες νομών, μεταξύ των οποίων τα Γιάννενα, η Πάτρα, η Λάρισα, ο Βόλος, η Λαμία (εδώ εξελέγη ο ανεξάρτητος προερχόμενος από τη ΝΔ Νίκος Σταυρογιάννης που νίκησε τον γαλάζιο απερχόμενο δήμαρχο Γιώργο Κοτρωνιά), η Πρέβεζα, τα Χανιά, η Χαλκίδα, η Τρίπολη, η Σπάρτη (πρώτη φορά εξελέγη αριστερός δήμαρχος), οι Σέρρες, η Κέρκυρα, η Λέσβος, η Βέροια, η Καρδίτσα, η Κομοτηνή, η Λιβαδειά, η Κοζάνη, η Ρόδος, η Λευκάδα και τα Γρεβενά.http://www.antinews.gr/POLITIKE/sxedio-epanakampsis-tis-nd/