14 Οκτωβρίου 2014

Σαμαράς: «Θαυμάστε» τους προοδευτικούς δημοκράτες χέρι χέρι με τους Χρυσαυγίτες.

Αποφασισμένος να προχωρήσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμάρας μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist.

Υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» και παρομοίασε τις μεταρρυθμίσεις με ένα ζωτικό οργανισμό λέγοντας ότι «κάθε ζωτικός μηχανισμός αν δεν προσαρμοστεί στο περιβάλλον πεθάνει».

Παράλληλα ο Αντώνης Σαμάρας έδωσε μια απάντηση στον Σύριζα και για τις υπογραφές των 127 βουλευτών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος υπογραμμίζοντας ότι «τώρα που η Ελλάδα προσπαθεί να κερδίσει το χαμένο έδαφος, κάποιοι δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν και βουλευτές της Χ.Α, χωρίς να υπάρχει περίπτωση να πετύχουν το παραμικρό. Τέτοια τύφλωση τέτοιος αμοραλισμός. Θαυμάστε τους προοδευτικούς δημοκράτες χέρι χέρι με τους Χρυσαυγίτες».

Από το βήμα του Economist ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τη διευθέτηση της διαχείρισης του χρέους υποστηρίζοντας ότι «έως το τέλος του χρόνου θα πετύχουμε τη βιωσιμότητα του χωρίς δάνεια, χωρίς νέα μνημόνια και χωρίς νέα μέτρα».«Από την επομένη χρόνια δεν θα χρειάζεται η χωρά μας να δανείζεται καθώς το πρωτογενές πλεόνασμα θα καλύπτει όλες τις ανάγκες», τόνισε.

Τέλος, ο κ. Σαμάρας εξήγγειλε την μείωση των φορολογικών συντελεστών λέγοντας ότι «το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε σε μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τα πλεονάσματα».