20 Οκτωβρίου 2014

Το υποβρύχιο "ΠΙΠΙΝΟΣ" πραγματοποίησε τον πρώτο δοκιμαστικό πλου

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία
 
Το υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» (S-121) πραγματοποίησε ήδη τον πρώτο δοκιμαστικό του πλου και ήταν μάλιστα απολύτως επιτυχημένο, όπως αποκάλυψε σήμερα – και μας αιφνιδίασε ευχάριστα – ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, στη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή καθελκύσεως του αναβαθμισμένου υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ».

«Να σας αποκαλύψω σε αυτό το σημείο ότι το υποβρύχιο «ΠΙΠΙΝΟΣ» έχει ήδη εκτελέσει το πρώτο του δοκιμαστικό πλου, γεγονός που δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία και αν θέλετε, σιγουριά, για την θετική τελική έκβαση των προσπαθειών μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός, ενθουσιάζοντας και εντυπωσιάζοντας παραλλήλως τους παρευρισκόμενους στην τελετή.

Λίγη ώρα μάλιστα αργότερα, ήλθε και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, να αποκαλύψει και αυτός δημοσίως τα εξής αρκούντως ενθαρρυντικά τόσο για το πρόγραμμα των υποβρυχίων, όσο και για το αντίστοιχο ναυπηγήσεως των πυραυλακάτων στα Ναυπηγεία Ελευσίνος:


«Όπως ελέχθη πρωτύτερα, τα δύο υπόλοιπα υποβρύχια ακολουθούν. Το συνολικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί μέσα στο χρονοδιάγραμμα που έχει προβλεφθεί, ίσως και νωρίτερα» τόνισε χαρακτηριστικώς ο Δ.Αβραμόπουλος προσθέτοντας: «Αλλά και σε ότι αφορά τη ναυπήγηση των πυραυλακάτων στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας. Μια μεγάλη προσπάθεια έχει γίνει από το Υπουργείο μας και το Πολεμικό Ναυτικό. Σύντομα, πολύ σύντομα μάλιστα και αυτά τα σκάφη θα ενταχθούν στην επιχειρησιακή δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού, με πρώτο το «ΡΙΤΣΟΣ», που είναι έτοιμο «να πέσει στα νερά» στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.»
Μακάρι, γιατί και στο πρόγραμμα αυτό οι καθυστερήσεις ήταν πολύ σημαντικές ως τώρα.