18 Οκτωβρίου 2014

Μια απ' τα ίδια ο Τσίπρας στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ... Θα καταργήσει τα μνημόνια (που δεν υπάρχουν) θα σκίσει νόμους, θα σκίσει καλσόν...

Επανέλαβε πως θέλει εκλογές και κατάργηση του μνημονίου

Εκλογές και όχι συνεργασία με την υπάρχουσα κυβέρνηση, κατάργηση του μνημονίου και διαγραφή του χρέους είναι το μήνυμα που επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται τις εκλογές, χαρακτηρίζοντας το κόμμα του "τη μόνη δύναμη σταθερότητας στη χώρα", ενώ παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

"Το απόλυτο αδιέξοδο της κυβερνητικής αυταπάτης ότι κάνοντας τον καλό μαθητή και εφαρμόζοντας κατά γράμμα το μνημόνιο, θα είχαμε την επιείκεια των πιστωτών και τη στοργή των αγορών, η κυβέρνηση Σαμαρά ξεφουσκώνει με πάταγο και μαζί της ξεφούσκωσε ήδη η φούσκα του success story, το προεκλογικό επικοινωνιακό τέχνασμα της δήθεν εξόδου από το μνημόνιο και από το ΔΝΤ", ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας για την κυβέρνηση.

"Μονόδρομος οι εκλογές"

Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε κάθε σενάριο συνεργασίας με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, προτάσσοντας παράλληλα την ανάγκη εφαρμογής του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν εθνικών εκλογών. "Σήμερα είναι αναγκαία μια νέα εθνική, πολιτική και κοινωνική συμφωνία, ως αφετηρία όμως ενός νέου συσχετισμού που θα προκύψει από τις εκλογές στη βάση της λαϊκής εντολής να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα ανόρθωσης, έξω από τους καταναγκασμούς και τα τελεσίγραφα των δανειστών. Οι μνημονιακοί δεν επιδιώκουν συνεννόηση αλλά παράταση της εξουσίας τους και παράταση του μνημονίου, ενώ για την Αριστερά είναι αναγκαίο ένα πρόγραμμα που θα βάζει σε προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τη κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση και όχι η συνενοχή στο έγκλημα".

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Η "σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές" είναι το σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα, όπως είχε τονίσει και στη ΔΕΘ. Παράλληλα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε την ανάγκη διευθέτησης του ελληνικού χρέους, προβλέποντας παράλληλα ότι οι αγορές θα είναι "για χρόνια εχθρικές απέναντι στην Ελλάδα".

"Πρώτον: Μνημόνιο δεν είναι το δάνειο, η δανειακή σύμβαση αλλά οι εκατοντάδες οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης, της κοινωνικής διάλυσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει από την πρώτη στιγμή: «Καταργούμε το μνημόνιο, δηλαδή τους νόμους της λιτότητας και της καταστροφής και επαναδιαπραγματευόμαστε τη δανειακή σύμβαση». Δεύτερον: «Καμία ουσιαστική και οριστική διέξοδος στο πρόβλημα της χώρας δε θα υπάρξει, αν δεν διεκδικηθεί και δεν επιτευχθεί δίκαιη και κοινωνικά βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του χρέους", τόνισε μεταξύ άλλων.

"Ανοιχτά και πολυσυλλεκτικά ψηφοδέλτια"

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για την προετοιμασία για τις εκλογές μέσα από τη στελέχωση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Όπως είπε, παρά τη δημοσκοπική υπεροχή, τα στελέχη του δεν πρέπει εφησυχάζουν από τη διαρκή ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ηγεμονία σημαίνει η δυνατότητα να συγκροτήσουμε πλειοψηφικό ρεύμα με άξονα πάντα το πρόγραμμά μας. Και με αυτή τη γραμμή πρέπει να συγκροτήσουμε και τα ψηφοδέλτιά μας. Ανοιχτά, πολυσυλλεκτικά, ελκυστικά στη κοινωνία. Χωρίς να ξεπλένουμε κανέναν, αλλά ούτε να στρουθοκαμηλίζουμε. Σφάλουν ότι μιλάνε για περίπατο προς τις εκλογές".