23 Οκτωβρίου 2014

ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ ΜΕΓΑΛΕ! Η Ζωή… αναλαμβάνει τον Χρύσανθο

Λίγοι θα… παρέβλεψαν το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνοντας να δώσει σημαντικές κοινοβουλευτικές μάχες μέσα στη Βουλή, καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις σχεδόν βέβαιες πλέον πρόωρες εκλογές του Μαρτίου του 2015.

Η νεαρή πολιτικός, η οποία έχει καταφέρει πολλές φορές να φέρει σε δύσκολη θέση στελέχη των κυβερνητικών κομμάτων, ακόμη και στις περιπτώσεις που αντιμετωπίστηκε μάλλον απαξιωτικά ως… ανυπόφορη, διαθέτει τον καταγγελτικό λόγο που μπορεί να αποτελέσει πολιτικό ισοδύναμο στην εκ των πραγμάτων περισσότερο μετριοπαθή και συναινετική παρουσία που θα έχει εφεξής ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο σημερινός Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιθυμεί να ακολουθήσει μια στρατηγική “εν αναμονή πρωθυπουργού”, και εκ των πραγμάτων θα πρέπει να αποφεύγει να σηκώνει υπερβολικά τους τόνους.

Απ’ την άλλη, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναδείχτηκε μέσα στο Κοινοβούλιο, και σχεδόν καθόλου στα τηλεοπτικά παράθυρα και ευρύτερα τα ΜΜΕ, δίνοντας έμφαση στην καλλιέργεια ενός κοινοβουλευτικού προφίλ, πάντοτε με καταγγελτική διάθεση για τους πολιτικούς αντιπάλους της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει “χρεωθεί” πλέον και η στρατηγική αποδόμησης του Χρύσανθου Λαζαρίδη, του βουλευτή Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, στη λογική να επιφέρει ρωγμές στον πλέον κρίσιμο κρίκο του συστήματος εξουσίας του Μεγάρου Μαξίμου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο Χρύσανθος Λαζαρίδης βρίσκεται στη δεδομένη χρονική συγκυρία στο επίκεντρο κριτικής και “χτυπημάτων” από διαφορετικά συστήματα και πλευρές, τόσο στον χώρο των ΜΜΕ όσο και εντός της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αποτελεί “προφανή στόχο” για τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, λόγω και της ιδεολογικής διαδρομής του, η οποία ξεκίνησε από τον “Ρήγα Φερραίο”.

Η Κουμουνδούρου λοιπόν θέλει να “πατήσει” πάνω σε αυτό το κλίμα, και να ραγίσει κι άλλο το γυαλί, αναφορικά με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, εκτιμώντας ότι έτσι θα επιφέρει ένα καίριο, στρατηγικό πλήγμα στον Αντώνη Σαμαρά.

Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι εκείνη η οποία θα αναλάβει να σηκώσει το βάρος των σχετικών… βολών, εντός του Κοινοβουλίου, κάτι άλλωστε που φάνηκε και με τις τελευταίες παρεμβάσεις της στη Βουλή.

http://ysterografa.gr/