13 Οκτωβρίου 2014

Η ΔΗΜΑΡ εάλω! Ρεπούση και Πανούσης, με νέο… παραμάγαζο, τραβούν όλη την Κ.Ο. σε προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Συνωστισμός», ανάλογος με αυτόν που περιγράφει στα βιβλία της για την προκυμαία της Σμύρνης κατά τη Μικρασιατική καταστροφή, παρατηρήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο σπίτι της Μαρίας Ρεπούση. Η ίδια, μαζί με τον συνάδελφό της (και στα αμφιθέατρα) Γιάννη Πανούση, κάλεσαν τα υπόλοιπα 6 –πλην Κουβέλη- μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ κι έκαναν το… παν για να τους πείσουν να προσδεθούν από τώρα στο άρμα του Τσίπρα και της Κουμουνδούρου.

Η ίδια ως «αμφιτρύων» εμφανίστηκε πιο… διαλλακτική κι ανέθεσε στον Πανούση το ρόλο του «σκληρού». Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο ξενοδόχος του Λουτρακίου, μπήκε κατ’ ευθείαν στο…ψητό και πρότεινε απ’ ευθείας ν’ αποχωρήσουν όλοι από τη ΔΗΜΑΡ να συγκροτήσουν αυτόνομη Κ.Ο. και  να βρουν κι άλλους δύο βουλευτές ώστε να φτάσουν τους 10 και να πάρουν κρατική επιχορήγηση!!!

Συναισθανόμενοι οι υπόλοιποι τη συνέχεια του σχεδίου (ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ) έβαλαν φραγμό στα σχέδια Πανούση-Ρεπούση, με μοναδική εξαίρεση τον νέο σύζυγο της Έλενας Ακρίτα Γιώργο Κυρίτση, ο οποίος υιοθέτησε τη γραμμή των «δύο».

Από τη μάζωξη (υπενθυμίζεται ότι οι 8 βουλευτές, την παραμονή της λήξης του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, είχαν ζητήσει από τον Κουβέλη να μην είναι υποψήφιος για την προεδρία και να παραδώσει το κόμμα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Τσούκαλη) απουσίαζε η Μαρία Γιαννακάκη, η οποία, όμως, θα έχει την ευκαιρία να είναι παρούσα στο νέο «παραμάγαζο», το οποίο θα στηθεί οπωσδήποτε πριν από την Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα συνέλθει η Κ.Ο. του… κόμματος!