01 Οκτωβρίου 2014

Πιπιλή: Ο Βλάχος να σοβαρευτεί-Το μπάχαλο το προκάλεσε ο ανασχηματισμός

"Άδειασε "τον Γιώργο Βλάχο η βουλευτίνα της Ν.Δ. για την πρότασή του για κυβέρνηση εθνικής ενότητας
 
"Γιατί τώρα να θέλουμε από μόνοι μας να γίνει σφαγή; Τώρα που πάμε να δούμε φως στο τούνελ; Δεν είναι σοβαρή αυτή η εξέλιξη" δήλωσε στα ΠΑΡΑΠΟΛΤΙΚΑ 90,1 και στους Γρηγόρη Ψαριανό και Ανδρέα Παπαδόπουλο, η βουλευτίνα της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Βλάχου για την ανάγκη κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Παράλληλα η κ. Πιπιλή εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρή με το θέμα της αναταραχής που επικρατεί στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι το κλίμα αυτό δημιουργήθηκε από τον ανασχηματισμό.
«Τις αναταράξεις στην κυβέρνηση και το κλίμα που επικρατεί το προκάλεσε ο ανασχηματισμός και τα πρόσωπα που μπήκαν στην κυβέρνηση. Το μήνυμα που έστειλε ο ανασχηματισμός στους πολίτες προκάλεσε το σημερινό κλίμα που επικρατεί»

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κ. Πιπιλή το χαρακτήρισε ως «αυτοκτονία» και αναφερόμενη στις δηλώσεις του κ. Γιώργου Βλάχου περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας σημείωσε πως «Πρέπει κάποτε κι εμείς οι βουλευτές να σοβαρευτούμε».

«Πρέπει εμείς οι βουλευτές να σοβαρευτούμε. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μας οδήγησε σε μια συζήτηση για το εάν θα πάμε σε εκλογές ή όχι. Είναι λογικό να ανησυχούμε εάν θα γίνει τελικά η εκλογή του Προέδρου ή θα πάμε σε εκλογές. Είναι όμως αυτοκτονία το να ζητάει εκλογές. Και κυρίως να το ζητάει κάποιος από τον κυβερνητικό χώρο».

Για το εάν οι τοποθετήσεις αυτές περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας και αλλαγής προσώπου του πρωθυπουργού, απηχούν και τις απόψεις του Κώστα Καραμανλή, η κ. Πιπιλή ξεκαθάρισε ότι «Ο Καραμανλής έχει δείξει με την συμπεριφορά του ότι είναι ένας άνθρωπος που στηρίζει την προσπάθεια της πατρίδας του και της παρατάξεώς του. Δεν νομίζω ο Καραμανλής να χρησιμοποιούσε υπόγειους σωλήνες για να εκφράσει κάτι. Είναι άδικο αυτό το σενάριο για τον κ. Καραμανλή».