01 Οκτωβρίου 2014

Κωλοτούμπα Βλάχου: Μη με παίρνετε σοβαρά! Είπα μια μαλ@κία αλλά όχι και να παραιτηθεί ο Σαμαράς

"Κυβέρνηση εθνικής ενότητας... στο μέλλον μετά από εκλογές και σε περίπτωση ακυβερνησίας" 
 
Υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας, εφόσον υπάρξει αυτή η ανάγκη, και μάλιστα υπέρ άνω προσώπων, τάχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Βλάχος...
μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο, διευκρινίζοντας ότι «εγώ δεν μίλησα για εκλογές. Μίλησα για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο μέλλον, εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη».

Ο κ. Βλάχος υπογράμμισε ωστόσο: «Όταν έκανα την δήλωση αυτή στο μυαλό μου είχα την επόμενη ημέρα των εκλογών, σε περίπτωση ακυβερνησίας. Τότε θα τεθεί θέμα προσώπου στην πρωθυπουργία. Σε τέτοιες κυβερνήσεις συνήθως δεν ηγείται ο πρόεδρος ενός κόμματος», σημείωσε και τόνισε ότι «Η συνεννόηση αυτή δεν θα είναι θέμα ενός ανθρώπου. Θα είναι ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων» και πρόσθεσε «Σε καμία περίπτωση δεν είπα να παραιτηθεί ο Σαμαράς. Εγώ ούτε βόμβες ρίχνω, ούτε τίποτα. Προσπαθώ να επαναπροσδιορίσω το αυτονόητο».

Ο κ. Βλάχος παραδέχτηκε ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται σε μια δύσκολη εσωκομματική περίοδο σημειώνοντας: «Η Ν.Δ. το διάστημα αυτό περνάει μια πολύ δύσκολη φάση και κυρίως λόγω του ΕΝΦΙΑ. Βλέποντας κάποιες μετρήσεις, όσο μπορούμε να τις πάρουμε υπ’ όψιν μας, καταγράφεται η δυσκολία της Ν.Δ. Θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να πει ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να είναι μόνιμος φόρος και να κάνει κι άλλες αλλαγές. Έχει πολλές αδικίες ακόμη. Αν αυτό το κάνει σημαία η Ν.Δ. πιστεύω ότι θα μπορέσει να ανακτήσει την επαφή με πολλά κοινωνικά στρώματα, με τα οποία έχει χαθεί.


Η Ν.Δ. αυτή την ώρα διαχειρίζεται μια πολιτική που παρέλαβε το 2012. Σίγουρα δεν εκφράζει την ιδεολογία μας και τις αρχές της παράταξής μας. Προφανώς δεν μπορεί να είναι η πολιτική που θα εκφράσει μόνιμα τη Ν.Δ. πρέπει το κόμμα να επανέλθει στην παλιά του ιδεολογία. Οι πολιτικές είναι για αλλάζουν. Σήμερα η πολιτική αυτή εξυπηρετεί μια αναγκαιότητα και θα πρέπει αύριο να αλλάξει».