16 Οκτωβρίου 2014

Γελάνε μέχρι και ξένοι αρχαιολόγοι με την σκοπιανολάγνα ΣΥΡΙΖΑία Παλαγγιά

Η γνωστή αρχαιολόγος Dorothy King (έχει γράψει και βιβλίο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και έχει ταχθεί εναντίον της επιστροφής τους) γράφει στο blog της:

I will blog about the mosaics that the Ministry of Culture just issued a press release about later today. Before Olga Palagia announces that... mosaics are Roman, let me make it clear that there is very good evidence of fine mosaics from a town destroyed by Philip II in 348 BC.

Εν συντομία, το νόημα του κειμένου:


Θα γράψω για τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού. Αυτά που βρέθηκαν αποδεικνύουν ότι ο τάφος είναι μακεδονικός και μέσα έχουν βρεθεί άλογα του Μ.Αλεξάνδρου (στο ψηφιδωτό εννοεί) και το κράτος πρέπει να τα πει στον κόσμο, πριν η Όλγα Παλαγγιά ανακοινώσει ότι τα ψηφιδωτά είναι Ρωμαϊκά....


[Η ανάρτηση ήταν εδώ: http://phdiva.blogspot.de/2014/10/amphipolis-alexanders-horses.html?spref=tw αλλά χθες έσβησε όλες τις αναρτήσεις σχετικά με την Αμφίπολη αφού της έλεγαν πως κάποιος γνωστός της έλληνας αρχαιολόγος που συμμετέχει στην ανασκαφή της έδινε πληροφορίες http://phdiva.blogspot.de/2014/10/i-am-not-posting-leaks-about-amphipolis.html]

Τέτοιο τρολλάρισμα δεν έχουμε ξαναδεί !

Υπενθυμίζουμε ότι η κ.Παλαγγιά έδωσε δεκάδες συνεντεύξεις (σε πρωινάδικα και μεσημαριανάδικα, πιθανώς και στην εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη στο Ε), στις οποίες έλεγε λίγο-πολύ ότι η κ.Περιστέρη είναι άσχετη από αρχαιολογία κι ότι την αλήθεια κατέχει μόνο η ίδια, ότι δηλαδή ο τάφος είναι Ρωμαϊκός.

Ακολούθησε η δήλωση της Ελένης Γλύκατζη-Αρβελέρ ότι η ""Παλαγγιά λέει μπούρδες" και η επιστολή 140 ελληνοφοβικών αρχαιολόγων, δημοσίων υπαλλήλων, υπέρ της κ.Παλαγγιά.
Εμείς κι εσείς, πάντως, δεν ξέρουμε τι είναι ο τάφος. Θα περιμένουμε υπομονετικά να μάθουμε όταν διεξαχθεί ένα διεθνές συνέδριο από επιστήμονες κύρους, στο οποίο προφανώς θα καταθέσει και η κ.Παλαγγιά την άποψή της και θα μάθουμε κι εμείς τι είναι ο τάφος. Αν τελικά, η επιστημονική κοινότητα καταλήξει ότι είναι Μακεδονικός, η κ.Παλαγγιά θα πρέπει να αφήσει την αρχαιολογία και να πάρει μια ωραία εκπομπή μαγειρικής στην TV και οι 140 ελληνοφοβικοί να παραιτηθούν των μισθών τους από το ελληνικό δημόσιο.