15 Οκτωβρίου 2014

Ο Λιάτσος που ζήτησε συγγνώμη μέχρι και από Καμμένο λέει «Απολύτως αξιόπιστη η πηγή μου για χρηματισμό βουλευτών»

"Καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια κι ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα.Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη.", υπογράμμισε ο Α. Λιάτσος μετά την κατάθεση.

Στον εισαγγελέα εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος ανέλαβε να ερευνήσει τις καταγγελίες περί ενδεχόμενης δωροδοκίας βουλευτών προκειμένου να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, κατέθεσε ο διευθυντής της εφημερίδας Kontra News, Αιμίλιος Λιάτσος.
Ο κ. Λιάτσος μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του για το δημοσίευμα της εφημερίδας που αφορούσε το επίμαχο θέμα, δήλωσε:

"Καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια κι ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα.
Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη."

Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται σε πληροφορίες για τη συγκρότηση "ταμείου" προκειμένου να δωροδοκηθούν βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αύριο έχει κληθεί από τον εισαγγελέα να καταθέσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος έχει κάνει δημόσιες καταγγελίες για το θέμα. Την ερχόμενη Δευτέρα έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Εύα Καραμανώλη
e.karamanoli@euro2day.gr