12 Οκτωβρίου 2014

Διαφήμιση για το σ@ξ...με μια ξύστρα και ένα μολύβι (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Καλλιτέχνης από την Σλοβακία ισχυρίζεται ότι δημιούργησε την πρώτη παγκοσμίως τηλεοπτική διαφήμιση για το σεξ.

Το ενός λεπτού βίντεο δεν έχει καθόλου χυδαίες σκηνές καθώς πρωταγωνιστές είναι μια ξύστρα και ένα μολύβι, ενώ το σεξ προωθείται ως μια δραστηριότητα που γίνεται στον ελεύθερο χρόνο και που θα έπρεπε να απολαμβάνεται ευρέως.

Ο καλλιτέχνης με το όνομα «Matus The First », ισχυρίζεται ότι δημιούργησε το βίντεο προκειμένου να προωθήσει το σεξ και τίποτε άλλο. Ακόμη, ο 26χρονος σκηνοθέτης υπογράμμισε: «Όταν το σεξ γίνεται ρουτίνα χρειάζεται μια αλλαγή. όμως δεν αποτελεί εμπορικό προϊόν καθώς δεν μπορείς να αγοράσεις τη λύση σε κάποια πράγματα».

Ο ίδιος τόνισε : Ένιωσα ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να αλλάξουν κάτι στο μυαλό τους, και αυτή η διαφήμιση δεν αφορά μόνο το σεξ αλλά και τη σκέψη».

«Η αγγλική φωνή που ακούγεται στη διαφήμιση ανήκει στον Βρετανό μουσικό Sean Black. Δημιουργεί ηλεκτρονική μουσική και μένει στο Βερολίνο», είπε. Είναι χαρακτηριστικό ότι και ο ίδιος ο δημιουργός της διαφήμισης μένει στο Βερολίνο εδώ και τρία χρόνια.

Το βίντεο παρήχθη το διάστημα Αύγουστος-Οκτώβρης 2014 από μια μικρή ομάδα κινηματογραφιστών της οποίας συγγραφέας και σκηνοθέτης ήταν ο Matus The First.

Επίσης, το διαφημιστικό προϊόν δεν πρόκειται να προβληθεί στην τηλεόραση παρά μόνο στο διαδίκτυο, ενώ κυκλοφόρησε από το κανάλι του YouTube «Metropolitan Film Institute», και μόνο την πρώτη εβδομάδα είχε 90.000 επισκέψεις.