18 Οκτωβρίου 2014

Στον εισαγγελέα δύο από τους επαναστάτες δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιοι δήμαρχοι της Αριστεράς αρνήθηκαν την αξιολόγηση - Ήδη έχουν καταθέσει ο δήμαρχος Λάρισας και οι αρμόδιοι του δήμου Νίκαιας-Ρέντη

Ο δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης είναι ο πρώτος αιρετός που πέρασε το κατώφλι της εισαγγελείας, καθώς κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την άρνησή του να παραδώσει τα στοιχεία για την αξιολόγηση των υπαλλήλων του δήμου στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέθεσε προσφυγή στην Εισαγγελέα Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, η οποία και κίνησε τις διαδικασίες για τους πέντε δήμους που διοικούνται από δημάρχους προερχόμενους από κόμματα της Αριστεράς.

Από τους δήμους της Αττικής, έχουν κληθεί ήδη και έχουν καταθέσει η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο γενικός διευθυντής του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη, ενώ αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να καταθέσει ο δήμαρχος Χαλανδρίου (Σ. Ρούσσος).

Πάντως ο δήμαρχος Λάρισας, όπως αναφέρει η «Αυγή», διενήργησε εσωτερικό έλεγχο και κατέθεσε στην εισαγγελεία φάκελο με στοιχεία προς διερεύνηση για τη λειτουργία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών, καθώς υπήρξαν ενδείξεις για πλαστά παραστατικά.