15 Οκτωβρίου 2014

Το Ποτάμι γελάει με τα εγκώμια Βούτση στους ψεκασμένους

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στις τάξεις του Ποταμιού μετά τις δηλώσεις του Νίκου Βούτση, στον realfm 97.8 και την Κάτια Μακρή, με τις οποίες σχολίασε την αναφορά του Πάνου Καμμένου στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον realfm 97.8, ότι η συνάντηση του  μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού.

Συγκεκριμένα ο κ. Βούτσης σε ερώτημα που του έγινε αν θα συνεργαστούν σε περίπτωση που δεν εξασφαλίσει το κόμμα του την αυτοδυναμία, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Η δικιά μας άποψη είναι ότι στη βάση του προγράμματος και των προγραμματικών δηλώσεων που θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη από την ερχόμενη Βουλή.

Γι’ αυτό ευελπιστούμε να έχουμε και μια ευρεία κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία ή δυνατόν και αυτοδυναμία.

Δεν είμαστε σε θέση, θα έλεγα και σε διάθεση να μπούμε σε μια προγραμματική συζήτηση, η οποία θα αλλοίωνε συνειδητά ή εν πάσει περιπτώσει εσκεμμένα, είτε με τη ΔΗΜΑΡ είτε με τους ΑΝ.ΕΛ. είτε με άλλες δυνάμεις, τις βασικές προγραμματικές κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι: «Ζητήματα συνεργασιών και μάλιστα κυβερνητικών συνεργασιών, αντιλαμβάνεστε ότι θα αρχίσουν να μας απασχολούν, αν είμαστε πρώτο κόμμα και αν πάρουμε την εντολή μετά τις εκλογές».

Ο κ. Βούτσης απαντώντας στο ερώτημα αν ο κ. Καμμένος είναι «συγγενής» δύναμη ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι :«λιγότερο “συγγενής” από άλλες δυνάμεις, διότι εμείς αναφερόμαστε στις δυνάμεις ευρύτερα της αριστεράς, της οικολογίας, μέσα και έξω από τη Βουλή, αλλά σίγουρα είναι μια δύναμη, για να είμαι απολύτως ειλικρινής, με μεγάλη συνέπεια στον κεντρικό πολιτικό της λόγο διαχειρίστηκε αντιμνημονιακά τα πράγματα αυτά τα χρόνια. Και με αυτή την έννοια θα ήμασταν υποκριτικοί αν δεν την λαμβάναμε υπόψιν».

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε και για το Ποτάμι, τονίζοντας ότι «είναι ένα μόρφωμα, υβρίδιο, πώς να το πει κανείς, το οποίο εντελώς εσκεμμένα και συνειδητά δεν παίρνει καμιά θέση με γωνίες, εκτός μνημονιακού μπλοκ».

Άμεση ήταν η απάντηση του Ποταμιού, μέσω του Θανάση Σκόκου, μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής του Ποταμιού,  ο οποίος δήλωσε ότι:

«Μπαλαντέρ παντός καιρού είναι αυτός που ψάχνει συμμαχίες και σε αριστερούς και σε ψεκασμένους.

Μόρφωμα είναι αυτό που αλλάζει πολιτική από στέλεχος σε στέλεχος, από εποχή σε εποχή και από ακροατήριο σε ακροατήριο.

Και πολιτικό υβρίδιο είναι αυτό που θέλει να συστεγάσει παλιούς κομμουνιστές, παλιούς υπουργούς, παλιούς συνδικαλιστές και γενικώς όλους τους παλιούς που νοσταλγούν και ορέγονται την εξουσία.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ίδια συνέντευξή του ο «αριστερός» Νίκος Βούτσης έπλεξε το εγκώμιο των ΑΝ.ΕΛ λέγοντας: «Είναι μια δύναμη με μεγάλη συνέπεια στον κεντρικό πολιτικό λόγο, διαχειρίστηκε αντιμνημονιακά τα πράγματα τόσα χρόνια» (η σύνταξη ανήκει στον Νίκο Βούτση). Καλά κουφέτα.»