15 Οκτωβρίου 2014

Η Αμάλ Αλαμουντίν στο Μαξίμου - Τελείωσε η συνάντηση με Σαμαρά

Αφού δέχτηκε την... επίθεση αγάπης από την Ελένη Λουκά, η Αμάλ Αλαμουντίν και οι συνεργάτες της έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντησή τους με τον Αντώνη Σαμαρά. Ανέλυσαν στον πρωθυπουργό τις θέσεις τους για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. 
Λίγο μετά τις 11:30 η Αμάλ Αλαμουντίν και οι συνεργάτες της Νόρμαν Πάλμερ, Ντέιβιντ Χιλ και Τζέφρι Ρόμπερτσον από το βρετανικό δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers πέρασαν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντήσουν τον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Συζήτησαν το αν το βρετανικό γραφείο θα αναλάβει την εκπροσώπηση της Ελλάδας στη δικαστική "μάχη" για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό μουσείο.




Ο πρωθυπουργός έκανε δώρο στην 36χρονη Λιβανοβρετανίδα δικηγόρο την...Missing Sister (Απούσα Αδελφή). Πρόκειται για φωτογραφική σύνθεση της Αμαλίας Σωτηροπούλου που είχε προσφερθεί στο Ιστορικό Μουσείο Σκουφά και που απεικονίζει όλες τις Καρυάτιδες και στη μέση φωτισμένη την Καρυάτιδα που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο.


Στις 13:00 είναι προγραμματισμένο να επισκεφτούν το Μουσείο της Ακρόπολης.

Εκεί, διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, παρουσία και του υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, θα ξεναγήσει την αντιπροσωπεία του δικηγορικού γραφείου Doughty Street Chambers στους χώρους του Μουσείου. Θα ακολουθήσει στις 13:30 συνέντευξη Τύπου.

Στις 14:00 θα παρατεθεί γεύμα στο εστιατόριο του Μουσείου και στις 16:00 θα τους ξεναγήσουν και τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

newsit.gr