06 Οκτωβρίου 2014

Χύθηκε ο καφές του Σαμαρά στο καφενείο της Βουλής - Τι είπε

'Ανετος, χαμογελαστός και έτοιμος να ακούσει τα πάντα εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς στο καφενείο της Βουλής αμέσως μετά τον αγιασμό.

Μόλις κάθισε όμως στο τραπέζι και του έβαλαν μπροστά τον καφέ του, χύθηκε με αποτέλεσμα να θεωρηθεί γούρι. 
Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για την ψηφοφορία και το αποτέλεσμα στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Μίλησε με τους βουλευτές και ζήτησε να μάθει το κλίμα στις περιφέρειές τους. Συζήτησαν για τον ΕΝΦΙΑ, για τους αγρότες και γενικότερα για την οικονομία.

- «Κύριε Πρωθυπουργέ, όταν χύνεται ο καφές λέμε πως θα πάρουμε λεφτά. 'Αρα θα πάμε καλά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα» είπε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.
- «Θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις» σημείωσε ο πρωθυπουργός.


Ανάμεσα στα θέματα που εθίγησαν ήταν η συνταξιοδότηση αγροτών που έχουν γεννηθεί το 1948. Οι βουλευτές Μάξιμος Χαρακόπουλος, Φωτεινή Αραμπατζή και Ιορδάνης Τζαμτζής είπαν στον κ. Σαμαρά ότι «μέσα σε μια μέρα οι αγρότες αυτοί αποφασίστηκε να πάρουν σύνταξη στα 67 έτη και όχι στα 65». Οι τρεις βουλευτές ζήτησαν να ληφθεί μέριμνα, προκειμένου να πάρουν σύνταξη τον Ιανουάριο του 2015, αντί για τον Ιούνιο του 2015, που προβλέπει το ισχύον καθεστώς. Όπως ανέφεραν βουλευτές, που άκουσαν τη συνομιλία, ο πρωθυπουργός κάλεσε στο τηλέφωνο εκείνη τη στιγμή τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, προκειμένου να του ζητήσει να εξετάσει κατά πόσο το θέμα αυτό θα μπορούσε να βρει λύση.

Ο πρωθυπουργός άκουσε επίσης τον βουλευτή Μάξιμο Χαρακόπουλο, να του μεταφέρει τη θετική γνώμη συμπολιτών του στη Θεσσαλία για το Φράγμα της Μεσοχώρας και τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό. Έργα, τα οποία ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε μεγάλα.

Για το θέμα του ΕΝΦΙΑ είπε ότι τα εκκαθαριστικά δείχνουν πως η επιβάρυνση θα είναι μικρότερη σε σχέση με πέρυσι.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς κατευθύνθηκε και στο εντευκτήριο της Βουλής όπου συνομίλησε και με άλλους βουλευτές. Ανάμεσα στους βουλευτές που βρίσκονταν στο εντευκτήριο εκείνη τη στιγμή ήταν και οι ανεξάρτητοι Χρυσούλα Γιαταγάνα και Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος που εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ετοιμότητα του συστήματος Υγείας κατά το χθεσινό μεγάλο ατύχημα στην Εγνατία.

Νωρίτερα, στο εντευκτήριο, η υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όλες τις ενέργειες που έγιναν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση των τραυματιών.

Η πρώην βουλευτής Πόπη Φουντουκίδου του είπε «πρέπει να απαντήσετε πολιτικά και πειστικά στους πολίτες τι παραπάνω θα τους πάρει μια αριστερή κυβέρνηση απ ότι τους έχετε πάρει ήδη».

«Θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα με σταθερότητα, ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας», είπε ο κ. Σαμαράς βγαίνοντας από την Βουλή.