31 Οκτωβρίου 2014

ΤΟΝ ΠΑΡΚΑΡΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΦΟΥ ΣΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Δένδιας νέος υπουργός Αμυνας, ο Κώστας Σκρέκας στο Ανάπτυξης

Γιατί μετακινήθηκε ο αποτυχημένος Δένδιας; 

Ο Νίκος Δένδιας αναλαμβάνει καθηκοντα νέου υπουργού Αμυνας μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος από αύριο, Σάββατο 1η Νοεμβρίου, μετακομίζει στην Κομισιόν.

Τη θέση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Ανάπτυξης καταλαμβάνει ο βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας.

Επίσης, τη θέση του κ. Αβραμόπουλου στη Βουλή θα καταλάβει ο πρώτος επιλαχών, Θάνος Πλεύρης.

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον απερχόμενο υπουργό Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων στην Κομισιόν.

Νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συγκάλεσε κοινή συνάντηση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και των μελών των Ανωτάτων Συμβουλίων των Κλάδων.

Χθες, Πέμπτη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλο είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον κ. Αβραμόπουλο «ώριμο και πανέτοιμο» για να αναλάβει τα καθήκοντά του.

Ο 41χρονος Κώστας Σκρέκας ήταν ένα από μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ που είχε ανοικτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου και ήταν από τους νέους βουλευτές που είχαν, με παρότρυνση του πρωθυπουργικού επιτελείου, συχνές παρουσίες σε εκπομπές των ΜΜΕ. Πολλάκις ο νέος βουλευτής, υιός του επί σειρά ετών βουλευτή Τρικάλων Θόδωρου Σκρέκα, είχε συγκρουστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Προ ημερών είχε αντιπαρατεθεί στη Βουλή με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις στα ΑΕΙ λέγοντας: «Τι έκανε ο πρύτανης; Το αυτονόητο... Έχετε πάει σε δημόσιο κτίριο ή υπηρεσία και να μην υπάρχει έλεγχος, τι είναι; Μπάτε σκύλοι αλέστε; Δεν θα σας αφήσουμε... Αυτό που θέλετε εσείς είναι η απόλυτη αναρχία».

Η ορκωμοσία των δυο νέων υπουργών θα γίνει την Δευτέρα.

Newsroom ΔΟΛ

Το παρασκήνιο της μετακίνησης του Δένδια

Η απόφαση για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ελήφθη χθες στη συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο

Το σενάριο το οποίο είχε αρχικά προταθεί ήταν να αναλάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το υπουργείο Άμυνας. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Real Fm 97.8, απερρίφθη με το σκεπτικό ότι σε αυτή την κρίσιμη και για τα εθνικά θέματα, περίοδο, θα πρέπει να υπάρχει ένας υπουργός που θα είναι όλη μέρα στο Πεντάγωνο και να μπορεί να διαχειρίζεται τις καταστάσεις.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι ο Νίκος Δένδιας έχει εμπειρία και σε θέματα ασφάλειας και θεωρείται ένας υπουργός που μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Real Fm 97.8, στην μετακίνηση του Νίκου Δένδια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από το υπουργείο Ανάπτυξης, έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι οι σχέσεις του κ. Δένδια με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη δεν ήταν και οι καλύτερες, λόγω των "κόκκινων δανείων".

enikos.gr