22 Οκτωβρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΘΕΩΝΕΙ ΤΟΝ κ. ΤΙΠΟΤΑ: Μήνυμα στο Μαξίμου η «θεσμική ενημέρωση» Τσίπρα από Αβραμόπουλο

Ως μήνυμα στο Μαξίμου με σκοπό να φανεί ότι, σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας και νέος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος αναγνωρίζει τον θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μεριμνά για την ενημέρωσή του, εκλαμβάνεται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Τρίτη, που διήρκεσε 3,5 ώρες.

Σύμφωνα με Τα Νέα, επί της ουσίας η Κουμουνδούρου έξυσε μια παλιά πληγή στις σχέσεις κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να διαμαρτύρεται διότι ο πρόεδρός του έχει ελλιπή πληροφόρηση και δεν καλείται από τον πρωθυπουργό για ενημέρωση στο Μαξίμου.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μία ημέρα μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, υποστήριξε ότι ο Αντ.Σαμαράς δεν καλεί τον Αλ.Τσίπρα για θεσμική ενημέρωση.

Στο παρελθόν, οι σχέσεις του Δημ.Αβραμόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν δηλητηριάσει τη συγκυβέρνηση, όταν μία αποστροφή του υπουργού Άμυνας, στη Βουλή, για το θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, που εγκαλείτο από την αξιωματική αντιπολίτευση για τις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί επί θητείας του στο υπουργείο Άμυνας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο, όπως είπε, ο κ. Αβραμόπουλος αντιλαμβάνεται την αναγκαία επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «σε αντίθεση με τον κ. Σαμαρά, που έχει τα τηλέφωνα κλειστά».

Το ίδιο περίπου υπονόησε και ο Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας πως η επίσκεψή του στο Πεντάγωνο δεν ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα αλλά ουσιαστικά στο πλαίσιο της απαραίτητης θεσμικής ενημέρωσης που πρέπει να έχει η αξιωματική αντιπολίτευση πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εθνικής ασφάλειας, της άμυνας, της εξωτερικής πολιτικής.

Μετά το τέλος της συνάντησης με την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε αλλαγή του εξοπλιστικού μοντέλου του παρελθόντος και σχεδιασμό της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια νέα βάση, που θα λαμβάνει υπόψη τη δυσχερή οικονομική πραγματικότητα.
Newsroom ΔΟΛ