28 Οκτωβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Η επίδειξη του F-16 στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης-Το μήνυμα του πιλότου που έχει βραβευθεί από το ΝΑΤΟ

Εντυπωσιακές εικόνες απόλαυσαν όσοι παρευρέθησαν σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Η πολεμική αεροπορία παρουσίασε επίδειξη δεξιοτεχνίας με αεροσκάφος F16, με την επωνυμία «ΖΕΥΣ», της 115 πτέρυγας μάχης.

Ο Σμηναγός Σωτήρης Στράλης, μέσα από το πιλοτήριο, ευχήθηκε  χρόνια πολλά λέγοντας: "Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων εύχεται σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά και σας καλεί για άλλη μια φορά, σηκώστε το κεφάλι ψηλά" είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:


Τον Ιούνιο του 2011 ο σμηναγός Σωτήρης Στράλης είχε τιμηθεί με την υψηλότερη διάκριση μεταξύ πληρωμάτων από 9 χώρες, μαζί με άλλους δύο Έλληνες πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας στο σχολείο ΤLP (Tactical Leadership Program) του ΝΑΤΟ στην Ισπανία.


Όπως αναφέρει το eleytheriadhs.blogspot.gr ο σμηναγός από τη Βερροια είχε αξιολογηθεί ως ο καλύτερος πιλότος της άσκησης και μάλιστα τον είχε δεχθεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας μαζί με τους δύο συναδέλφους του, ο κ. Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος τους είχε δώσει συγχαρητήρια. Τότε ο Κάρολος Παπούλιας είχε δηλώσει: "Συνεχίζετε τη μεγάλη παράδοση της Αεροπορίας μας και δείξατε ότι είναι υψηλό το επίπεδο της εκπαίδευσης, αλλά και το ανθρώπινο υλικό της Αεροπορίας μας. Όταν το είδα και το διάβασα με εντυπωσιάσατε και ήθελα να σας γνωρίσω. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να πρωτεύετε μέσα σε τόσους αεροπόρους και μάλιστα και στους αεροπόρους της υπερδύναμης. Η μικρή Ελλάδα δείχνει ότι έχει ανθρώπινο υλικό, ικανότητες και αυτό μας κάνει αισιόδοξους. Σήμερα είναι μια μέρα που είναι βεβαρημένη με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, αλλά δείχνει ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση, όταν βασιζόμαστε σε ανθρώπους και σε ικανότητες σαν αυτές που επιδείξατε εσείς."