18 Οκτωβρίου 2014

Προκαλεί ο Αλβανός πρωθυπουργός με τη «μεγάλη Αλβανία»: «Πόλεμος» στο Twitter

Διαστάσεις λαμβάνει η αντιπαράθεση για το επεισόδιο με την εμφάνιση της σημαίας της «Μεγάλης Αλβανίας» στον αγώνα των εθνικών ομάδων της Σερβίας και της Αλβανίας την περασμένη εβδομάδα.

Η κόντρα, μεταφέρθηκε στο Twitter με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα να γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Η Σερβία θα μπορέσει να γίνει μία κανονική χώρα όταν θα καταλάβει ότι η “Μεγάλη Αλβανία” είναι δικός της εφιάλτης, όχι δικό μας έργο».

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς απάντησε γράφοντας στον δικό του λογαριασμό πως «όσοι ισχυρίζονται ότι η “Μεγάλη Αλβανία” είναι εφιάλτης μας, έχουν απόλυτο δίκιο.

Αλλά δεν είναι μόνο δικός μας εφιάλτης, αλλά και της Ευρώπης και ολόκληρης της ανθρωπότητας κι εμείς θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αποτρέψουμε την πραγμάτωση του. Ελπίζουμε ότι οι λογικοί Αλβανοί θα κατανοήσουν αυτό το μήνυμα».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε χθες ότι παρά το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε στις σχέσεις των δύο χωρών, προτίθεται να επισκεφτεί το Βελιγράδι στις 22 Οκτωβρίου, όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε συνέντευξη του χθες το βράδυ στη δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS), ανέφερε ότι μέσα στο σαββατοκύριακο θα αποφασίσει εάν θα δεχθεί τον Αλβανό πρωθυπουργό.