14 Νοεμβρίου 2014

Βουλή: Ψηφίστηκε χαλαρά με 147 «ναι» η τροπολογία για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ

Με δύο «διαρροές» από την κυβερνώσα πλειοψηφία, τα «παρών» των πράσινων Απ. Κακλαμάνη και Μιχ. Κασσή, αλλά και με τις πολλές απουσίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκε στη Βουλή το μεσημέρι η ονομαστική ψηφοφορία, που διεξήχθη επί τροπολογίας του Υπουργείου Οικονομικών, για την «διόρθωση» πρόσφατου νόμου σχετικού με τη ρύθμιση οφειλών στο δημόσιο.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν 147, και κατά 112.

Οι δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν από χθες ουσιαστικά προαναγγείλει την διαφοροποίησή τους. Από τους κόλπους του μικρότερου εκ των δύο κυβερνητικών εταίρων, πάντως, υπήρξαν και απουσίες (Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Β. Κεγκέρογλου, Π. Ρήγας και Φιλ. Σαχινίδης) – άπαντες, ωστόσο, έστειλαν επιστολή αναφέροντας πως αν ήταν παρόντες θα ψήφιζαν υπέρ της ρύθμισης. Οπως προαναφέρθηκε, από τους συνολικά 39 απόντες, πολλοί ήταν από το ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς είναι γνωστό ότι η συγκεκριμένη ονομαστική ψηφοφορία διεξήψθη κατόπιν δικού του αιτήματος. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν προσέρχονται στη Βουλή κατά την διάρκεια διαδικασιών που οι ίδιοι έχουν χαρακτηρίσει ως ιδιαίτερα σημαντικές ή και κρίσιμες.

Στην έτερη ονομαστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε μετά από αίτημα βουλευτών της πλειοψηφίας, αυτή τη φορά για τα «κόκκινα δάνεια», υπέρ ψήφισαν 165 βουλευτές, κατά 83, ενώ 13 δήλωσαν «παρών».\

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ