05 Νοεμβρίου 2014

Μπακογιάννη: Υπάρχουν 172 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος -Μου το είπε «κουβαρίστρα» της Βουλής

Πολιτικό πηγαδάκι με μενού την προεδρική εκλογή στήθηκε σήμερα στο καφενείο της Βουλής. Δύο μέρες μετά τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη ότι «υπάρχουν ήδη οι 172 βουλευτές».

Το «πηγαδάκι» στήθηκε μόλις δυο ημέρες μετά τη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη πως φίλος της, μεγάλη «κουβαρίστρα» της Βουλής, της είπε πως υπάρχουν 172 βουλευτές έτοιμοι να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Δήλωση που φιλοξένησε στη στήλη του στα «Νέα» ο Γιώργος Παπαχρήστος. Οι 9 βουλευτές (Ταμήλος, Τζαβάρας, Κοντογεώργος, Κουτσογιαννακόπουλος, Κουτσούμπας, Τζαμτζής, Βογιατζής, Πατσαρά, Μακρή) που ήταν στο τραπέζι με την πρώην υπουργό ρωτούσαν ποιοι είναι οι 172 και τι πρέπει να γίνει για να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός «180».

«Να τρέξετε και να μιλήσετε με όποιους πρέπει για να μαζευτούν και οι υπόλοιποι», τους απάντησε χαμογελώντας η κα Μπακογιάννη. Πάντως, όπως έλεγαν στο iefimerida βουλευτές που ήταν στο τραπέζι της συζήτησης, η κ. Μπακογιάννη εκτιμά πως αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες να εκλεγεί Πρόεδρος είναι 50-50, όμως πιστεύει ότι μέχρι τον Μάρτιο μπορεί να συμβούν γεγονότα που θα ανατρέψουν υπέρ της κυβέρνησης τους συσχετισμούς.


Μάλιστα όπως είπε στους βουλευτές είναι στο χέρι της ΝΔ με συγκεκριμένες κινήσεις που μπορεί να κάνει το επόμενο διάστημα να προσελκύσει στην προεδρική πλειοψηφία βουλευτές που τώρα δημοσίως αρνούνται ότι θα ψηφίσουν για πρόεδρο.