12 Νοεμβρίου 2014

Αγγελοπούλου σε Βούτση: Άλλη φορά θα λες "Οι Ολυμπιακοί του 2004 ήταν κερδοφόροι"

Στις βολές του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση αναφορικά με το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας απάντησε η «σιδηρά κυρία» του «2004» Γιάννα Αγγελοπούλου, υποστηρίζοντας, μάλιστα ότι οι Αγώνες ήταν κερδοφόροι.

Με αφορμή μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα «Μεταρρύθμιση» που κατέγραφε τα αρνητικά σχόλια που διατύπωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη στο «Action 24» ο κ. Βούτσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη συμβολή τους στην οικονομική κρίση, η κ. Αγγελοπούλου έστειλε σχετική επιστολή υπεύθυνο της ιστοσελίδας, εκδότη Γιάννη Μεϊμάρογλου σύμφωνα με την οποία υποστηρίζει ότι «έχει ήδη υπάρξει λίαν έγκαιρα η πλήρης αποτύπωση στα Μέσα Επικοινωνίας της εποχής των οικονομικών δεδομένων της Οργανωτικής Επιτροπής, μέσα από τον ισολογισμό της, που- σημειώνω- υπήρξε κερδοφόρος».

Να υπενθυμίσουμε ότι το περιστατικό αυτό συνέβη μια ημέρα μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η οποία έγινε αντικείμενο ποικίλων σχολίων.

«Ως προς το ευρύτερο θέμα του κόστους των Ολυμπιακών Αγώνων που ανέλαβε η Ελληνική Δημοκρατία, ο υπουργός Οικονομικών προ καιρού Γιάννης Στουρνάρας, τοποθετήθηκε στη Βουλή διεξοδικά επί του ζητήματος, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννη Πανούση», προσθέτει η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ωστόσο, η  κ. Αγγελοπούλου αναγνωρίζοντας, όπως αναφέρει, «ότι το ζήτημα αυτό είναι υπαρκτό και χρειάζεται μία επιστημονικά θεμελιωμένη διερεύνηση», καταλήγει λέγοντας ότι «στήριξα, όπως είναι ήδη γνωστό, την εκπόνηση από το ΙΟΒΕ, σχετικής μελέτης, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένεται σύντομα να δημοσιοποιηθούν».

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Βούτσης: «Στην κ. Αγγελοπούλου πρέπει να επισημανθεί ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη εκκρεμότητα που έχει σχέση με το πως φτάσαμε στο Μνημόνιο και αυτός είναι ο επίσημος απολογισμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004».

Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ είχε διευκρινίσει πως «δεν υπονοεί ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου καταχράστηκε χρήματα του δημοσίου, αλλά τότε έγινε ένα “πάρτι”», ενώ πρόσθεσε ότι επειδή εκείνη ήταν πρόεδρος «όλα πρέπει να γνωστοποιηθούν ως προς τον απολογισμό της διοργάνωσης».