17 Νοεμβρίου 2014

Πώς ο -νεκρός από το 2009- Michael Jackson θα βγάλει φέτος 150 εκατ. δολάρια

Οι νεκροί σταρ του παρελθόντος φαίνεται πως βγάζουν ακόμα περισσότερα μετά θάνατον

Η σελίδα του Έλβις Πρίσλεϊ στο Facebook έφτασε τα 12,4 εκατομμύρια "likes" και στο Twitter τους 187.000 followers, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα ντουέτο του «Βασιλιά» με την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ. Μην δίνετε σημασία στο ότι είναι νεκρός από το 1977...

Το ειδικό τεύχος του Bloomberg Pursuits για τις γιορτές των Χριστουγέννων εξετάζει πώς οι μεγάλοι σταρ, με τη βοήθεια και της σύγχρονης τεχνολογίας, συνεχίζουν να βγάζουν χρήματα - πολλά χρήματα - ακόμα και για δεκαετίες μετά το θάνατό τους.

«Σήμερα, τα είδωλα του παρελθόντος που έχουν αποβιώσει συνεχίζουν να κερδίζουν πολλά χρήματα και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις, πολύ περισσότερα από όσα όταν ήταν ζωντανοί» σημειώνει το Bloomberg.

Πραγματικός «βασιλιάς» στον τομέα αυτό πάντως αναδεικνύεται πέραν πάσας αμφιβολίας ο Μάικλ Τζάκσον. Όταν ο βασιλιάς της ποπ πέθανε τον Ιούνιο του 2009, οι κληρονόμοι του βρέθηκαν με χρέη περίπου 500 εκατ. δολαρίων. Με τη διαχείρηση της περιουσίας από τους δικηγόρους του όμως και την εκμετάλευση των ακινήτων και των επενδύσεών του σε ομόλογα, το 2012 όλα τα χρέη αποπληρώθηκαν και... άρχισαν τα κέρδη. Υπολογίζεται πως το 2014 θα είναι η καλύτερη «μετά θάνατον» χρονιά του Μάικλ Τζάκσον, καθώς θα αποφέρει κέρδη 150 εκατ. δολαρίων στα παιδιά και τη μητέρα του που μοιράζονται την περιουσία του. Υπενθυμίζεται ότι από το θάνατό του και μετά έχουν εκδοθεί επτά νέα άλμπουμ, ενώ μόνο το «Τσίρκο του Ήλιου» έχει δύο παγκόσμιες περιοδίες με θέμα τη ζωή του και κέρδη που αποδίδονται και στους κληρονόμους του!