05 Νοεμβρίου 2014

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει Ράλι Ακρόπολις και το 2015!

Την τελευταία στιγμή, σώθηκε μια ιστορία 60 ετών και ένας ακόμα εξευτελισμός για τη χώρα μας.

Η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος που είχε κοινοποιήσει απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού βάσει της οποίας το κράτος θα πλήρωνε στο ακέραιο το ληξιπρόθεσμο χρέος της χώρας μας (170.000 ευρώ) που χρωστάει η οργάνωση προς τους διοργανωτές του ERC, φαίνεται ότι ήταν αρκετό για να σωθεί την τελευταία στιγμή ο Εθνικός μας αγώνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ράλι Ακρόπολις θα συμπεριληφθεί και το 2015 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος του θεσμού από τη FIA, για να μάθουμε της ημερομηνίες που θα διεξαχθεί ο Εθνικός μας αγώνας. Να τονίσουμε ότι την ευθύνη της οργάνωσης για το Rally of Greece θα την έχει και πάλι η ΟΜΑΕ

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της ΟΜΑΕ αναφέρει:

«Αναρτήθηκε στον ιστότοπο diavgeia.gov.gr του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η έγκριση απόφασης Επιχορήγησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΑΔΑ: ΩΧΗΟΓ -9ΦΟ, 03/11/2014) προς την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος με το ποσό των 180.000 €.

Από το ποσό αυτό 170.000 € θα εκχωρηθούν από την ΟΜΑΕ στην Eurosports Events, ως promoter του ERC της FIA, για την κάλυψη του παραβόλου του Ράλι Ακρόπολις του 2014, ενώ τα υπόλοιπα θα καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Ομοσπονδίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή ολοκληρώνεται η δέσμευση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργού κ. Ιωάννη Αδριανού και υπό προϋποθέσεις μπορούμε να ελπίζουμε στη διατήρηση του εθνικού μας αγώνα στο διεθνές ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC).

Η παραπάνω εξέλιξη είναι αποτέλεσμα πολύμηνης και κοπιαστικής προσπάθειας των στελεχών της ΟΜΑΕ, που επιτέλους κατάφεραν να πείσουν τους Πολιτειακούς παράγοντες να αντιμετωπίζουν το άθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με το σεβασμό και την φροντίδα που απολαμβάνει το σύνολο του αγωνιστικού αθλητισμού στη χώρα μας.»