16 Νοεμβρίου 2014

BINTEO-Ζητούν παραίτηση Χαρδούβελη "γαλάζιοι" βουλευτές

Τους επί τα φορολογικά συνεργάτες του, υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και γγ Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου δείχνει ως υπεύθυνους για το "κούρεμα" της ρύθμισης οφειλών με τις 100 δόσεις, ο Γκίκας Χαρδούβελης μετά τα απανωτά "πυρά" που δέχθηκε κυρίως από "γαλάζιους" βουλευτές.

Ωστόσο η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, εξακολουθεί να βρίσκεται σε αναβρασμό με στελέχη της να ζητούν ακόμα και την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών μιας και του χρεώνουν λανθασμένους επικοινωνιακούς χειρισμούς ειδικά στο θέμα του ΕΝΦΙΑ.

"Μετά το αλαλούμ στην εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, τα πισωγυρίσματα στην εφαρμογή των 100 δόσεων αλλά και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις κατασχέσεις αγροτικών επιδοτήσεων από τις τράπεζες εάν ήμουν στη θέση του κ. Χαρδούβελη, θα διευκόλυνα τον πρωθυπουργό και θα υπέβαλα την παραίτησή μου", είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ, Ιορδάνης Τζαμτζής.

Από την πλευρά του Γκίκας Χαρδούβελης, αναφέρει: "Η μη υπαγωγή αγέννητων οφειλών σε ένα σχήμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων, θα έπρεπε να είναι αυτονόητη... Κατά τα άλλα, είναι γνωστό ότι η ευθύνη των αποφάσεων, ανεξαρτήτων των εισηγητών τους, προσωποποιούνται στον υπουργό Οικονομικών".

Μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, περιέγραψε τον διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό λέγοντας πως ο Αντώνης Σαμαράς του είπε ότι πρόκειται για λάθος.

Η γκρίνια για τα επικοινωνιακά "φάουλ" στο θέμα της ρύθμισης δεν άφησε πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση για μεγαλύτερη προβολή την επιστροφή της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης. Ωστόσο τόσο ο πρωθυπουργός όσο και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στα μηνύματά τους στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας και συσπείρωσης.

Ωστόσο προκαλεί αίσθηση και προβληματισμό το γεγονός ότι η τρόικα δεν έχει δώσει την απάντησή της για τις ελληνικές θέσεις και δεν έχει γνωστοποιήσει την ημερομηνία επιστροφής της στην Αθήνα για να ξεκινήσει και από κοντά η αξιολόγηση.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης επανέλαβε τη θέση του ότι πρέπει να επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή συνεννόηση των κομμάτων, δηλώντας απαισιόδοξος για την επικείμενη συμφωνία.


megatv.com