16 Νοεμβρίου 2014

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ! Επίτιμος ομιλητής στο συνέδριο των Ισπανών άπλυτων ο Τσίπρας

Την τιμητική του είχε ο Αλέξης Τσίπρας στην Ισπανία σήμερα. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν επίτιμος ομιλητής στο ιδρυτικό συνέδριο των "Podemos", του κόμματος των αγανακτισμένων, το οποίο καταγράφει θεαματική άνοδο στις δημοσκοπήσεις, που ενίοτε το βγάζουν και πρώτο.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι "είναι ώρα να φύγουν και ο Σαμαράς και ο Ραχόι" και πως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μαζί με αυτή των Podemos μπορεί να δημιουργήσει ντόμινο εξελίξεων στην Ευρωζώνη. "Σήμερα είμαστε εμείς, στην Ελλάδα, ένα βήμα πριν από την ιστορική ευθύνη της διακυβέρνησης με το λαό, για το λαό. Αύριο έρχεται η δική σας σειρά. Τα χρόνια που έρχονται ο Νότος, η ευρωπαική περιφέρεια θα ξαναγράψει την Ιστορια της Ευρώπης. Η αλλαγή έχει ήδη ξεκινήσει. Στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιρλανδία οι συσχετισμοί έχουν ήδη αλλάξει. Μαζί θα αλλάξουμε και την πολιτική ατζέντα. Θα Προωθήσουμε τις τρεις προϋποθέσεις. Το τρίπτυχο για ν’ ανασάνει η Ευρώπη τον αέρα της ανάπτυξης", ανέφερε μεταξύ άλλων ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι "οι λαοί μας νίκησαν το φόβο και έβαλαν στην θέση τους την αυτοπεποίθηση και την ελπίδα. Τώρα πια δε ρωτάνε τον ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει αν η κ. Μέρκελ του πει Όχι στο σχέδιό του. Αλλά ρωτάνε την Καγκελάριο τί θα κάνει όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Podemos σχηματίσουν προοδευτικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα και στην Ισπανία και ακυρώσουν τη λιτότητα".

Και πρόσθεσε: "Σήμερα, το μεγάλο δίλημμα είναι: θα μείνουμε υποταγμένοι στην λογική του χρηματοπιστωτικού κέρδους; Ή θα θέσουμε την οικονομία, την πολιτική και τους θεσμούς στην υπηρεσία της κοινωνίας; Θα παραμείνουμε δεμένοι στην θηλιά της καταστροφικής λιτότητας και των δημοσιονομικών περιορισμών; Ή θα διεκδικήσουμε όλοι μαζί ένα μέλλον δικαιοσύνης και αλληλεγγύης;".

Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τα τρία βήματα για να έρθει "ο αέρας της ανάπτυξης στον Ευρωπαϊκό Νότο": ο άμεσος τερματισμός της λιτότητας, μία Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος και ένα Ευρωπαϊκό New Deal δημοσίων επενδύσεων για αυτοτελή και ισχυρή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.