08 Νοεμβρίου 2014

Τασούλας: "Η Αμφίπολη δεν έχει τελειώσει ακόμη"-Σε εξέλιξη οι ανασκαφές-Γεμάτη αρχαία η περιοχή γύρω από την Αμφίπολη (BINTEO)

Στον τύμβο της Αμφίπολης και τις ανασκαφικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας.

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», ο υπουργός χαρακτήρισε την Αμφίπολh «κάτι συγκλονιστικό», «ένα συναρπαστικό αφήγημα».

Οπως είπε οφείλουμε να μην την αντιμετωπίζουμε με απληστία εικόνων, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι «Η Αμφίπολη δεν έχει ακόμη τελειώσει και οι εργασίες συνεχίζονται στο όρυγμα του τέταρτου χώρου».

Παράλληλα, ο κ.Τασούλας επεσήμανε ότι «υπάρχει ψάξιμο, σοβαρή δουλειά, ανάλυση και προφανώς μία προσδοκία».

Γεμάτη αρχαία η περιοχή γύρω από την Αμφίπολη

Γεμάτο αρχαία ευρήματα είναι το υπέδαφος της περιοχής γύρω από την Αμφίπολη. Κάτοικοι εδώ και δεκαετίες έχουν παραδώσει αρχαιολογικούς θησαυρούς που βρήκαν τυχαία, ωστόσο δεν λείπουν και τα κυκλώματα αρχαιοκαπήλων που λυμαίνονται την περιοχή.

Χαρακτηριστική περίπτωση για την εύρεση των αρχαίων είναι η μαρτυρία ενός ηλικιωμένου αγρότη, ο οποίος πριν από περίπου 20 χρόνια, όταν πήγε να σπείρει το χωράφι του βρήκε χρυσά κτερίσματα ελληνιστικών χρόνων, τα οποία επέστρεψε στις αρμόδιες αρχές.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ