26 Νοεμβρίου 2014

ΗΠΑ: Φωτογράφιζε την αρκούδα που τον κυνηγούσε και τον... σκότωσε

Δεν μπορούσε να φανταστεί θα έβρισκε τραγικό θάνατο από τα δόντια της

Όταν ο 22χρονος Αμερικανός Νταρς Πάτελ φωτογράφιζε ενθουσιασμένος την αρκούδα που απεικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι λίγα λεπτά αργότερα, θα έβρισκε τραγικό θάνατο από τα δόντια της!
Ο άτυχος πεζοπόρος σκοτώθηκε από την επίθεση της αρκούδας τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο, η είδηση είδε το «φως» της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, έπειτα από έκκληση για δημοσιοποίηση των εικόνων από την ιστοσελίδα NJ.com του Νιού Τζέρσει, όπου μεγάλωσε και ζούσε ο Πάτελ.

Ο 22χρονος, ο οποίος είχε πάει για πεζοπορία με τέσσερις φίλους του σε δασική περιοχή 72 περίπου χλμ βορειοδυτικά της Νέας Υόρκης, άρχισε να φωτογραφίζει με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου την αρκούδα την ώρα που εκείνη κυνηγούσε τον ίδιο και την παρέα του.

Η καθυστέρηση αυτή ίσως του κόστισε τη ζωή ή μπορεί να ενόχλησε την αρκούδα, αφού σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το ζώο δεν έμοιαζε να ενδιαφέρεται για τροφή.

 

Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φαίνεται η αρκούδα πίσω από ένα πεσμένο δέντρο, ενώ όπως αποκάλυψαν οι άντρες της αστυνομίας, το κινητό του νεαρού βρέθηκε με σημάδια και γρατζουνιές από το άγριο ζώο.