18 Νοεμβρίου 2014

Ζήγρας εναντίον Τσοχατζόπουλου στη δίκη για τα εξοπλιστικά

Η έκρηξη του Νίκου Ζήγρα εναντίον του Ακη Τσοχατζόπουλου με αφορμή τον 7χρονο εγγονό του πρώην υπουργού, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, έδωσε το πρόσημο στη σημερινή - τρίτη- συνεδρίαση της δίκης σε β' βαθμό, για τις μίζες από τα εξοπλιστικά.

«Σήκω ρε κι ομολόγησε να απαλλάξεις το παιδί σου. Δε λυπάσαι... Εγώ κλαίω γι αυτό το παιδί... Θες να μη δικαστείς κιόλας! Εγκληματίας πρώτου βαθμού» φώναξε ο Ζήγρας στον πρώην υπουργό, ο οποίος ζητούσε την παρέμβαση του δικαστηρίου για να τον κάνει να πάψει.

Ο Ζήγρας «εξερράγη» όταν στο βήμα ήταν η κόρη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, για να υποστηρίξει το αίτημα αναστολής της ποινής της, δηλαδή να αποφυλακιστεί έως ότου εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου. Η Αρετή μίλησε για τα τρία παιδιά της και στάθηκε ιδιαίτερα στο πιο μικρό, πρόβλημα υγείας του οποίου χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης. «Δεν παλεύω για μένα, αλλά για τα παιδιά μου...», τόνισε χαρακτηριστικά παραπονούμενη πως ό,τι κι αν λέει, δεν εισακούεται: «Νοιώθω ότι γράφει στο μέτωπο μου Τσοχατζοπούλου, γι αυτό...», είπε.

Λίγο νωρίτερα, υποβάλλοντας το αίτημα αναστολής για την Αρετή, ο συνήγορός της κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος είχε ζητήσει να δει «το ανθρώπινο πρόσωπο της δικαιοσύνης». «Αν είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια πρωτοδίκως, θα ήταν ήδη έξω. Η Αρετή είναι δυόμισι χρόνια στη φυλακή», σημείωσε. «Ελπίζω στην αναγνώριση του ελαφρυντικού προτέρου εντίμου βίου. Η Αρετη δεν έχει προκαλέσει ζημιά στο Δημόσιο. Εχει μεταβιβάσει τα τέσσερα ακίνητα που είχε στην κατοχή της στο ελληνικό Δημόσιο. Υπάρχει κίνδυνος θανάτου για το παιδί της, αν δεν χειρουργηθεί επειγόντως. Εχει πολύ καλή διαγωγή στη φυλακή. Εργάζεται ανελλιπώς, από τις τουαλέτες ως την κουζίνα και την αποθήκη τροφίμων», συμπλήρωσε.

Κόλλια Ελευθερία
TO BHMA