10 Νοεμβρίου 2014

Αντεπίθεση ΝΔ σε όλα τα μέτωπα

Στόχος της ΝΔ είναι να φτάσει ως την εορταστική περίοδο χωρίς απώλειες και ακολούθως να επικεντρώσει την προσοχή της στην πορεία προς την έξοδο από το μνημόνιο χωρίς να υπάρχουν δύσκολοι και επώδυνοι όροι που θα συνοδεύουν την πιστοληπτική γραμμή στήριξης, στην έναρξη της διαδικασίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος και στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Επιθετικά χαρακτηριστικά παίρνει ο νέος πολιτικός σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας, με βασικούς άξονες την προσωπική δραστηριότητα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που εκτός από το άγχος που έχει να τελειώσει ομαλά η αξιολόγηση της τρόικας, να μην έχει ενεργό ρόλο το ΔΝΤ στο νέο μηχανισμό στήριξης (δηλ. την γραμμή προληπτικής στήριξης) και να επέλθει συμφωνία για το χρέος, θα κινηθεί και στον διεθνή χώρο όπως φάνηκε και με τη διακήρυξη της Αιγύπτου για την ΑΟΖ, τη συσπείρωση της κομματικής βάσης και την άμεση επίλυση προβλημάτων που αφορούν μεγάλες κοινωνικές ομάδες.

Εκ παραλλήλου τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στη Συγγρού προετοιμάζονται για ενημερωτική εκστρατεία ευρείας κλίμακας, προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο των πρωτοβουλιών και να μην επιτρέψουν στην αντιπολίτευση και κυρίως στο ΣΥΡΙΖΑ που υπέστη μια δεινή ήττα με τη φανταστική ιστορία περί κουμπαράδων για την προεδρική εκλογή να κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους.

Στόχος της ΝΔ είναι να φτάσει ως την εορταστική περίοδο χωρίς απώλειες και ακολούθως να επικεντρώσει την προσοχή της στην πορεία προς την έξοδο από το μνημόνιο χωρίς να υπάρχουν δύσκολοι και επώδυνοι όροι που θα συνοδεύουν την πιστοληπτική γραμμή στήριξης, στην έναρξη της διαδικασίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος και στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ως τότε κόμμα και κυβέρνηση θα επιδοθούν σε έντονη «εργασιοθεραπεία» για την εκκαθάριση όλων των κομματικών και κυβερνητικών εκκρεμοτήτων, με τρόπο που θα θυμίζει έντονα προεκλογική ετοιμασία, ενώ εκ παραλλήλου η ΝΔ προετοιμάζεται για τη «μάχη του προϋπολογισμού» και για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος.

Η επικοινωνιακή ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα αποβεί υπέρ της ΝΔ και του ίδιου του Πρωθυπουργού, ο οποίος τις επόμενες εβδομάδες θα προβάλλεται ως «ήρεμη δύναμη» και «πολιτικός με κύρος και ήθος».

Συσπείρωση της κομματικής βάσης

Στα πλαίσια της συσπείρωσης της κομματικής βάσης η ΝΔ έχει καταρτίσει πρόγραμμα περιοδειών διαφόρων υπουργών και βουλευτών, ώστε να επιχειρηθεί η ανύψωση του χαμηλού ηθικού των νεοδημοκρατών.

Το πρόγραμμα είναι το εξής: Νίκος Δένδιας (Αιτωλοακαρνανία ), Γιάννης Βρούτσης (Αργολίδα), Όλγα Κεφαλογιάννη (Αρκαδία), Κωστής Χατζηδάκης (Βοιωτία, Μεσσηνία, Φωκίδα), Κυριάκος Μητσοτάκης (Γρεβενά, Εύβοια, Ημαθία), Ανδρέας Λυκουρέντζος (Κοζάνη), Μάκης Βορίδης (Δωδεκάνησα), Ανδρέας Παπαμιμίκος (Έβρος, Ηράκλειο, Λέσβος, Πιερία, Τρίκαλα), Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ζάκυνθος, Χίος), Γιώργος Στύλιος (Ηλεία), Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου (Θεσπρωτία), Ντόρα Μπακογιάννη (Ιωάννινα), Ευριπίδης Στυλιανίδης (Καβάλα, Μαγνησίας), Αδωνις Γεωργιάδης (Καρδίτσα, Φλώρινα), ΚώσταςΜαρκόπουλος(Κέρκυρα), Μιχάλης Παπαδόπουλος (Κεφαλονιά), Μάκης Βορίδης (Κιλκίς, Πρέβεζα), ΘανάσηςΜπούρας (Κόρινθο), Βαγγέλης Μεϊμαράκης (Λάρισα, Φθιώτιδα και Θεσσαλονίκη), Αργύρης Ντινόπουλος (Ξάνθη, Πέλλα), Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης(Σάμος), Κώστας Τασούλας (Σέρρες) και Χρήστος Σταϊκούρας.

Ακόμη, η ΝΔ επικεντρώνει τις προτάσεις και τις δράσεις της στη βελτίωση της καθημερινότητας. Μάλιστα λόγω του νέου θεσμού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος που τίθεται σε δοκιμαστική εφαρμογή, για πρώτη φορά, στη χώρα μας από τη νέα χρονιά, με προοπτική να επεκταθεί το ταχύτερο δυνατό, η ΝΔ θα το παρουσιάσει από την Κυριακή έως την Τρίτη στις εξής πόλεις που εφαρμόζεται πιλοτικά: Δράμα, Έδεσσα, Γρεβενά, Ιωάννινα, Καρδίτσα, Λευκάδα, Μεσολόγγι, Χαλκίδα, Καλλιθέα, Τρίπολη, Σάμος, Σύρος και στο δήμο Μαλεβιζίου Ηρακλείου Κρήτης.

Μάρκος Αυρήλιος