30 Νοεμβρίου 2014

Καραμανλής: Δυο θητείες στην πρωθυπουργία είναι αρκετές…

Στις συζητήσεις και τις ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την Ελλάδα μετά την κρίση, και το… όποιο Μνημόνιο διαδεχτεί αυτό το οποίο τερματίζεται ημερολογιακά σε μερικές εβδομάδες, το όνομα του Κώστα Καραμανλή κατέχει κεντρικό ρόλο στα σενάρια.

Ο πρώην πρωθυπουργός και επί 12 1/2 χρόνια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, διατηρεί απόθεμα δημοφιλίας, περισσότερο από κάθε άλλον εν ενεργεία πολιτικό, ενώ η σιωπή του αυτά τα πέντε τελευταία χρόνια, διαμορφώνει εκ των πραγμάτων σκηνικό προχωρημένης προσδοκίας για τα όσα θα έχει να πει, αν κάποια στιγμή στο μέλλον αποφασίσει να μιλήσει.

Όσοι γνωρίζουν καλά τον Κώστα Καραμανλή και έχουν την τύχη να συνομιλούν μαζί του, καταλαβαίνουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα τον άφηνε ωστόσο αδιάφορο ένας ευρύτερα εθνικός ρόλος, ειδικά στα πολύ κρίσιμα που έρχονται για την Ελλάδα.

Προς επιβεβαίωση της επιλογής του Κώστα Καραμανλή να μην εμπλακεί στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί κανείς να “μεταφράσει” και το σημερινό παραπολιτικό του “Βηματοδότη” στο “Βήμα της Κυριακής”, που περιγράφει μια κοινωνική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν ο πρώην πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Νατάσα.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας του Συγκροτήματος Λαμπράκη αναφέρει ότι, κάποια στιγμή, που η συζήτηση έφτασε στην πολιτική, η Νατάσα Καραμανλή επεσήμανε με νόημα ότι ο Κώστας Καραμανλής της έχει πως “δυο θητείες στην πρωθυπουργία είναι αρκετές”…

Λάζαρος Καλλιανιώτης
ysterografa.gr