11 Νοεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Περιστέρη: Τα νέα από τις ανασκαφές στην Αμφίπολη θα είναι ευχάριστα-Τζιτζικώστας: Η Αμφίπολη θα μας εκπλήξει

Τη στιγμή που η κοινή γνώμη αναμένει με αγωνία τις ανακοινώσεις της Τετάρτης για την Αμφίπολη, μια αποστροφή της Κατερίνας Περιστέρη έρχεται να εξάψει εκ νέου τη φαντασία.

Η επικεφαλής της αρχαιολογικής ανασκαφής, μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, άφησε να εννοηθεί ότι τα νέα από την Αμφίπολη θα είναι ευχάριστα.

Το μεσημέρι της Τρίτης, όπως αναφέρει το thestival, η αρχαιολόγος έδωσε το παρών στη συνεδρίαση και τιμήθηκε για την προσφορά της.

Η κα Περιστέρη ευχαρίστησε τους αιρετούς και σημείωσε ότι πρόκειται για «καταπληκτική οικουμενική ανασκαφή που όμοιά της δεν υπάρχει. Δίνει χαρά όχι μόνο στους αρχαιολόγους, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο»

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το αν οι ανακοινώσεις της Τετάρτης θα είναι ευχάριστες απάντησε με νόημα «Πάντα τα παρακάτω είναι ευχάριστα».


Τζιτζικώστας: Η Αμφίπολη θα μας εκπλήξει

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παραβρέθηκε σήμερα στην Πρώτη Τακτική Συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Αμφίπολης Σερρών.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ευχήθηκε καλή δύναμη στους Δημάρχους ώστε να έχουν μια δημιουργική και παραγωγική θητεία και στο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των Δήμων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην Πρώτη Τακτική Συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ήταν προσκεκλημένη και η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη. Μετά τη βράβευσή της από τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ Λάζαρο Κυρίζογλου, ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη την κ. Περιστέρη για το σημαντικό έργο που πραγματοποιεί η ίδια και η ομάδας της, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η πρώτη που πίστεψε στη σημαντικότητα της ανασκαφής και στάθηκε αρωγός χρηματοδοτώντας την έναρξη των αρχαιολογικών εργασιών στην Αμφίπολη. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε επίσης ότι: «Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ήδη συστήσει ομάδα εργασίας με επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, που ασχολούνται με την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη των υποδομών και την οργανωμένη προβολή της Αμφίπολης.»

Στην συνέχεια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε:

«Θα πρότεινα στους τηλε-αρχαιολόγους» που επιχειρούν διαρκώς να μειώσουν την αξία του αρχαιολογικού ευρήματος στην Αμφίπολη και το έργο της αρχαιολογικής ομάδας της κ. Περιστέρη, να μην βιάζονται γιατί στον Τύμβο Καστά θα υπάρξουν σύντομα πολλές ακόμα αποκαλύψεις. Επιμένω και επαναλαμβάνω, η Αμφίπολη θα εξελιχθεί σε ένα οικουμενικής αξίας μακεδονικό μνημείο.