17 Νοεμβρίου 2014

Το ελληνικό σκάφος που «πρόδωσε» την ιστορία των Τούρκων

Την ώρα που τα τουρκικά ΜΜΕ υποστηρίζουν πως παρενοχλήθηκε ψαράς από σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής, οι ίδιες οι φωτογραφίες που επικαλούνται προς «επιβεβαίωση» της ιστορίας τους έρχονται να τους διαψεύσουν.
Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως Τούρκος ψαράς παρενοχλήθηκε απο σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής και προκειμένου να προστατευτεί απο τους Έλληνες έσπευσε στην περιοχή… υποβρύχιο σε βοήθεια του!

Πλην όμως οι φωτογραφίες που παρουσιάζουν οι ίδιοι οι Τούρκοι αποδεικνύουν πως δεν υπήρχε κανένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο σημείο αλλά το σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού ΠΠΚ Δίοπος ΑΝΤΩΝΙΟΥ P-286 (πρώην Ρ-29) το οποίο λόγω μεγέθους προφανώς εξέλαβαν ώς σκάφος του Λιμενικού οι Τούρκοι.

Τα δύο σκάφη, το υποβρύχιο που ήταν σε ανάδυση και το ΠΠΚ Αντωνίου κινήθηκαν δε παράλληλα και όχι κατα μέτωπο, το καθένα στα δικά του χωρικά ύδατα όπως σημειώνουν αξιωματικοί του ΓΕΝ που και οι ίδιοι εμφανίζονται έκπληκτοι με την τουρκική εφευρετικότητα στην δημιουργία ιστοριών που καλλιεργούν την ένταση εκεί που δεν υπάρχει. Σημειώνουν δε πώς η ιστορία με την… κλήση υποβρυχίου «άμεσης δράσης» είναι κάτι που παγκοσμίως δεν συμβαίνει για προφανείς λόγους.