18 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ! Ο Ντ’ Εστέν θέλει μια Ευρώπη χωρίς Ελλάδα και Κύπρο!

[Δεν έχει άδικο ο άνθρωπος αφού πρώτοι εμείς δεν θέλουμε τους Ευρωπαίους και τους βλέπουμε σαν ηλίθιους που πρέπει να μας πληρώνουν τα iphone... τώρα τι ενοχλούμαστε λοιπόν;]

O  Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν στο παρελθόν πίεζε όσο κανένας – το αποκάλυψε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ – για την ένταξη της Ελλάδα στην ΕΟΚ αλλά σήμερα θέλει μια Ευρώπη χωρίς  Ελλάδα και  Κύπρο.

Σε νέο του βιβλίο ο Γάλλος, νέστορας και πρώην ΠτΔ, παρουσιάζει το όραμα του για μια νέα ομοσπονδιακή Ευρώπη στην οποία όπως φαίνεται δεν έχουν θέση Ελλάδα και Κύπρος!

Όπως αναφέρει η  Deutsche Welle το νέο Ευρωκοινοβούλιο που θα μετονομαστεί σε «Κογκρέσο» και θα αποτελείται από ευρωβουλευτές αλλά και εθνικούς βουλευτές.

Το νέο του βιβλίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο περιοδικό  Focus που σημειώνει: «Σε μία πρώτη φάση θα συμμετείχαν οι έξι ιδρυτικές χώρες (της ΕΟΚ), δηλαδή η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο. Σε αυτές προστίθενται η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Αυστρία, αργότερα και η Πολωνία. Η συμμετοχή της Φινλανδίας και της Ιρλανδίας είναι επίσης δυνατή. Τα μέλη αυτού του “ευρωπαϊκού πυρήνα” θα παραμείνουν μέλη της “Ευρώπης των 28″ και θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στις δραστηριότητές της. Αλλά ταυτόχρονα θα προωθούν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, χωρίς να προσπαθούν, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, να τραβήξουν μαζί τους και τους εταίρους εκείνους που αρνούνται να συμμετάσχουν».