18 Νοεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-Εξάρχεια: Ανταρτοπόλεμος ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και Αστυνομία-Λίγα επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο - Συνεχίζονται τα επεισόδια στην περιοχή - Σε 73 προσαγωγές και 10 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία - Νωρίτερα σημειώθηκε πετροπόλεμος με ομάδα κουκουλοφόρων στο ύψος του Χίλτον

Σε συνολικά 73 προσαγωγές και σε δέκα συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και στα επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ στα Εξάρχεια.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 20:30, έπειτα από την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όταν περίπου 500 άτομα σε ομάδες μπήκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, έβαλαν φωτιές σε κάδους και επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και καταδίωξαν τους νεαρούς με τη συνδρομή και μοτοσικλετιστών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ.

Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει, ωστόσο, έκρυθμη καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 70 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ σε αστυνομικούς στην πλατεία Εξαρχείων.

Μάλιστα, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν πέντε αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ μέχρι και αυτή την ώρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών στην οδό Στουρνάρη και στους γύρω δρόμους.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων υπήρχαν πληροφορίες ότι τραυματίστηκαν ελαφρά δύο δημοσιογράφοι και ειδικότερα μια γυναίκα φωτορεπόρτερ της ιστοσελίδας VICE και ένας δημοσιογράφος ο οποίος, επίσης, εργάζεται για το VICE.

Με αφορμή τις παραπάνω πληροφορίες, η Ελληνική Αστυνομία διέταξε τη διαδικασία διοικητικής έρευνας για τον τραυματισμό δημοσιογράφων. Μάλιστα το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε πως παράλληλα διενεργείται προανάκριση για το συμβάν από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Πάντως, λίγο μετά τις 8 το βράδυ όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και οι σταθμοί του μετρό που είχαν κλείσει από νωρίς το απόγευμα, είναι ανοιχτοί, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περισσότεροι από 25.000 πολίτες συμμετείχαν σήμερα στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. 
















MAT και δικυκλιστές της ομάδας «Ζ» περικυκλώνουν το ΑΠΘ

Δείτε βίντεο από την ένταση που προκλήθηκε πριν από λίγο στην πύλη εμπορίου, όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να πετούν πέτρες και δυνάμεις της αστυνομίας κατεύθασαν στο σημείο. ΜΑΤ και δικυκλιστές της ομάδας "Ζ" περικύκλωσαν το ΑΠΘ προκειμένου να σκορπίσουν την ομάδα που προκάλεσε τα επεισόδια. Αυτή την ώρα η κατάσταση έχει ηρεμίσει, με τους διαδηλωτές να έχουν αποχωρήσει.