30 Νοεμβρίου 2014

Μία Ελληνίδα υπουργός στην Αυστραλία

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ορκιστεί υπουργός στην πολιτεία της Βικτώριας στην Αυστραλία μία Ελληνίδα. Πρόκειται για την ομογενή γερουσιαστή του Εργατικού κόμματος, Τζένη Μικάκου, όπου θα είναι μέλος στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο πρωθυπουργός Ντάνιελ Άντριους μετά την εκλογική νίκη της παράταξης του στις χθεσινές εκλογές.

Αν η Τζένη Μικάκου αναλάβει υπουργείο, όπως λένε οι πολιτικοί αναλυτές, θα είναι η πρώτη Ελληνίδα στην Αυστραλία που καταλαμβάνει υπουργικό θώκο σε ομοσπονδιακό και πολιτειακό επίπεδο.

Στο μεταξύ, στην «ελληνική μάχη» των εκλογών του Σαββάτου, στο Όκλι, επικράτησε ο Εργατικός Σταύρος Δημόπουλος που κέρδισε άνετα τον Φιλελεύθερο Θεόδωρο Ζωγράφο.

Στη νέα Βουλή θα συμμετέχουν ακόμα οι ομογενείς 'Αντριου Κάτος (Φιλελεύθερο κόμμα) και, κατά πάσα πιθανότητα Νίκος Στάϊκος (Εργατικό) που προηγείται στο Μπέντλι. Στη γερουσία, εκτός της Τζένης Μικάκου εκλέγονται ο Φίλιπ Ταλιδάκης (Εργατικό) και (πιθανότα) Λι Ταρλάμης (επίσης Εργατικό). Συνολικά οι ομογενείς υποψήφιοι ανέρχονταν στους 25.