14 Νοεμβρίου 2014

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για εκβιασμό επιχειρηματία

Η υπάλληλος του ΣΔΟΕ, η λογίστρια με τον σύζυγο και τον γιο της και ο δεύτερος υπάλληλος του ΣΔΟΕ απολογήθηκαν την Πέμπτη στον ανακριτή

Χωρίς χειροπέδες έφυγαν τελικά από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους για την υπόθεση εκβιασμού επιχειρηματία προκειμένου να μην επιβάλλουν πρόστιμο στην επιχείρησή του κατά τη διάρκεια φορολογικού ελέγχου. Ειδικότερα, ελεύθερη με εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της αφέθηκε η κατηγορούμενη υπάλληλος του ΣΔΟΕ. Σε βάρος της όπως και σε βάρος των συγκατηγορουμένων της ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροδοκία και εκβίαση επιχειρηματία.

Ακόμη, ελεύθερη με εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ αφέθηκε η λογίστρια που εμπλέκεται στην υπόθεση. Ακόμη στην ίδια επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όρο της απαγορεύσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. Ο σύζυγός της και ο γιος της επίσης κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ελεύθερος χωρίς κανένα περιοριστικό όρο αφέθηκε ο δεύτερος υπάλληλος του ΣΔΟΕ.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή απολογείται ο υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Βασιλική Κόκκαλη
protothema.gr